Adventskalender

Gör din egen adventskalenderDenna typ av adventsaklendrar finns visseligen att köpa, men att göra en egen med persoligt prägel gör den unik och rolig. Bäbisstrumpor är ju illsöta och kostar inte många kronor, kanske finns några av barnens första kvar som nu kan gå vidare och bli adventskalender. Det är just denna typ av tips som gör att jag gillar Martha, så enkelt men ändå så effektfullt.Det här behöver man:24 små strumporBandKlistermärken med nummerRunda klistermärkenSäkerhetsnålarMini-klädnyporSå här gör man:1. Samla ihop 24 små strumpor i färger som passar bra ihop. Det kan vara i par eller udda både till färg och storlek.2. Klipp bandet till önskad längd genom att lägga ut strumporna i en rad och sedan lägger bandet över. När du fått det måttet lägg till ca 30 cm (12 inches). Bandet på bilden är ca 183 cm långt (72 inches).3. Sätt klistermärkerna med nummer i strumpans överkant. Om strumpan har mycket mönster så sätt ett runt klistermärke under.4. Sätt upp bandet på önskad plats, tänk på att det kan behövas fästas på flera ställen.5 Sätt fast strumporna med mini-klädnyporna. Vill man spara plats kan man låta strumporna överlappa varandra lite.6. Fyll strumporna med små överaskningar (eller kanske en liten karta på var de kan finna en lite större överaskning). Känns strumpan tung så använd en större klädnypa.Här hittar ni Marthas beskrivning.Och här kan ni köpa en liknande adventskalender om ni gillar idén men inte hinner pyssla ihop en själv.Sen är det bara det svåra kvar, att fylla adventskalendern med 24 st miniprylar som dessutom är skoj ;).En annan sak som man kan roa sig med på Marthas sajt är att att titta på nya och gammla klipp från programmen. Alla klipp finns samlade efter datum, så här finns många tips att gå igenom de dagar inspirationen tryter.

signature

16 comments

  1. Den är verkligen galet söt, jag funderar på att göra någon liknande. Dock avviker vi från paketvarjedag-kalendern till paketvarjeadvent istället. /M

  2. Så fin! Jag har redan en (köpt…). Har du bra tips på vad man kan stoppa i? Förra året blev det smurfar, lite godis på lördagarna, strumpor, ett roligt sugrör mm men jag efterlyser nya idéer.Mysig blogg du har!

  3. Hej!Jag köpte en strumpkalender förra året men tar också tacksamt emot iéer om vad som kan stoppas i. Tack för en fortsatt utmärkt blogg! /Anna-Clara

  4. Så söt! (Den bilden hade jag också tänkt att visa!) ;-) Man blir sugen på att göra en. Med fina användbara strumpor i då såklart.

  5. Vilken smart idé, jag som har haft sån pngest för att jag inte hinner sy den adventskalenderna som jag ahde tänkt mig. Jag kan ju fixa detta istället .Fin blogg förresten! :-)

  6. Det var verkligen en toppenidé. Jag har ju hängt i små tomtepåsar tidigare men tänkte i år faktiskt använda deras julstrumpor. Då slipper jag undan med att ha 48 paket klara innan den 1 december. ;) Kramkram!

  7. Åh så fin!Gillar din sida oxå massor =) Länkar till dej för att visa att jag tycker om dina ideér =)Anna

  8. One knows that our life is very expensive, nevertheless different people require money for different stuff and not every one earns big sums money. Thus to receive fast loans and short term loan would be a proper solution.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *