Nu på DVD

Lipstick Jungle Vs. Cashmere MafiaI år är det 10 år sedan Sex and the city hade premiär första gången, helt otroligt vad tiden går! Serien fick sitt slut i och med filmen (filmerna) , men tv-bolagen försöker hitta nya manus för nya liknande serier. De som just nu liknar Sex and the city mest är Cashmere Mafia och Lipstick Jungle, vilket inte är så konstigt då de är teamet bakom just SatC som står bakom dessa. Serierna har dock inte gått lika bra som bolagen hoppats och båda serierna är nu nerlaggda. Cashmere Mafia fick 1 säsong och nu ryktas det om att Lipstick Jungel som fått 2 säsonger går i graven på fredag med ett dubbelavsnitt.Cashmere Mafia:Serien som skapades av Kevin Wade som tidigare bland annat skrivit manus till filmer som Maid in Manhattan och Working Girl. Serien producerades av Darren Star som även producerade SatC. Storyn kretsar kring Mia, Zoe, Juliet och Kaitlin 4 ambitiösa karriärskvinnor i NY. De har bildat en liten men tajt klubb där de stöttar varandra i den annars så mansdominerande affärsvärlden.  Lite svårt att säga vad som skulle ha kunnat komma av denna serie då den endast fick 7 avsnitt (som visats i Sverige), men kemin skådespelarna emellan kändes aldrig 100 så det hade nog blivit svårt att fortsätta. Dessutom så var allt lite för glammigt och det faktum att 90 % av allt som åts i serien såg ut att vara bladspenat med lite vinegrett så kändes det svårt att relatera till någon av karaktärerna. Hur i hela friden kunde de jobba så hårt med så lite i magen? De var alla urtjusiga dock tack vara Miss Patricia FieldSerien finns nu på DVD och som en miniserie en söndag eftermiddag funkar den fint :). Lucy Liu ses numer som advokaten Nola i Dirty Sexy Money.Lipstick Jungle:Serien som är baserad på Candace Bushnells bok med samma namn. Det är även Candace som skrivit SatC boken som bekant. Även denna serie är baserad i NY men denna gång är de bara tre. Nico, Victory och Wendy. De är alla framgångsrika och de ser efter varandra i en annars mansdominerad värld (yada yada ..). Men där stannar likheten, Lipstick Jungle är glammig som få den även den men jag fastnade för historierna och att det finns ett hjärta i alla karaktärerna något jag saknade i Cashmere Mafia. De äter dessutom chips och hamburgare och låter sig mumsa på en och annan cupcake :). Att favoriten Andrew MacCharthy är med ger extra plus i kanten, han är briljant :). Det sägs att serien nu kommit till sitt slut, men man ska aldrig säga aldrig och jag hoppas att de ändrar sig då detta är en av mina favoriter på senare tid. Lipstick Jungle finns nu på DVD* om man har en regionsfri spelare, annars får man vänta tills i början på 2009 när den släpps för region 2.Här kan man se vilka serier som sitter säkert och vilka som hänger löst!*Cdwow är en ny butik för mig och jag har inte provat att beställa filmer från dem men jag har en kompis som testat  och det funkade fint.Bild: Eget collage med bilder från abc.com samt imdb.com.

signature

10 comments

  1. åh jeg elsker Lipstick jungle og det har ingenting å gjøre med den rasende fine kroppen til Kirby å gjøre. Dessverre… leste jeg på nettet at serien nå er tatt av plakaten og at det er usikkert om de viser resten av episodene som er laget. Trist at det skal være sånn nå da :(

  2. meg igjen; men musikken (tv-theme sangen, the Bomb av the Bitter:sweet) kan du sjekke ut herhttp://www.bittersweetmusic.com/utrolig bra plate og band :) skiva heter Drama og har en egen lyssnar side.

  3. Koselig: Visst är den bra :). Jag tycker att det är jättetist om den inte fortsätter, men som jag förstår det så är det ett rykte än så länge så hoppet lever. Denna säsong tar slut denna vecka med ett dubbelt avsnitt som man hoppas är så strålande bra att de bara måste fortsätta ett tag till. Nu ska jag kika (och lyssna) på din länk, håller med dig den är så bra ledmotivet.

    Och så lite senare ett tillägg ;). Det ser ut som att de kommer att visa alla 13 avsnitt innan serien avslutas, det vill säga att det är 5 kvar som ej visats än. Alltid något :).

  4. Åh, nej jag har följt båda & blev fört riktigt besviken då Cashmere Mafia la ner,trist att läsa att även detta sker med Lipstick Jungle.

  5. Cashmere Mafia tycker jag var riktigt tråkig och plastig, men däremot gillar jag verkligen Lipstick Jungle, ser fram emot varje avsnitt! Tydligen är det nu en kampanj från LJ-fansen att ha serien kvar, så de skickar läppstift till cheferna på tv-bolagen för att försöka förmå dem att fortsätta serien! :) Hoppas det fungerar!

  6. Nina J: Ja det är synd att de inte ger de nya serierna någon riktig tid att ta fart. Det blir lite hit & dit och sedan tar det slut :(.Miss Marie: Cashmere Mafia hittade inte riktigt sin form, det förblev en serie utan hjärta och då sviker publiken. Men jag vidhåller att den funkar att se i ett svep som miniserie a´la box.Men så sött att manifestera genom att skicka läppstift, hoppas hoppas att det fungerar för jag tror att Victory, Wendy & Nico skulle kunna vara intressant även i framtiden. Man behöver några bra serier att se fram emot på kvällskvisten ;).

  7. Men wtf?!Jag blev ordentligt sur när de lade ner Cashmere Mafia, gillade den lite svala stilen. Men Lipstick Jungle såg jag ju på härom veckan i olika intervjuer att den gick jättebra och bla bla..Tycker inte att de har ngt gemensamt egentligen med SaTC förutom att de utspelar sig i NY. De klär sig ju ofattbart mycket bättre än i SaTC..inte ens i filmen.Kan man skriva på en lista tror du? :)

  8. Good post! I plan to move into this stuff after I’m done with school, as most of it is time consuming. It’s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *