Almanacka

Ett projekt till, ny almanackaSå var det då äntligen klart, nu behöver jag inte gå till tandläkaren förens 2010. Jag förstår inte riktigt var problemet ligger när det kommer till dessa besök, men tanken och kroppen går isär här. Det spelar ingen roll hur många gånger jag upprepar – Det kommer att gå bra för mig själv. Jag är lika rädd ändå, skakar och det kommer tårar. Nåväl, efter dagens snyftande och skakande så är det nu över på ett tag som sagt. Och inget ont som inte har något gott med sig, när jag satt i väntrummet så bläddrade jag i ett nummer av tidningen Sköna Hem och hittade denna lysande idé. Jag har sett dem lite här och var tidigare också men inte kopplat att, det är Denna vi ska ha. Det är Denna som ska bringa ordning i vårat kaos. Men idag så föll polletten ner. Jag försökte länge med varianten som Ikea hade med i sin katalog förra året, men det blev inte helt hundra kände jag så den kom aldrig upp på väggen. Detta ser dock inte ut att bli några större problem att fixa till. Johan, du ska få en familjealmanacka nu :).Men innan jag tar tag i detta så måste jag leta reda på sladden till kameran så att jag kan föra över bilderna som vi tagit senaste tiden. Samt att jag bara måste testa om det verkligen fungerar att göra en snygg patenterad kruka med en vanlig i terrakotta och filmjölk. Jag har läst om denna kombo i inte minde än tre tidningar till bredden fyllda med jultips den senaste veckan, så nu är jag nyfiken ;).Bild: Eget collage med bild från skonahem.com.

signature

18 comments

 1. Ja, det var en härlig familjealmanacka! Lite pyssel och bra plats att hänga på måste dock till. Jag har precis köpt min första familjevariant på Åhléns i lite smidigare format och den ska invigas 1/1, fram för en ny organiserad termin!

 2. Lo: Vi har haft här hemma tidigare, men i år har det varit ett enda långt papperslapp år tycker jag. Det gäller att få in rutin på detta precis som allt annat. Jag ställer mitt hopp till att jag använder den mer flitigt om jag pysslar ihop den själv, hoppet lever :).

 3. Verkligen snygg almanacka! Skulle lätt kunna tänka mig att ha en sån hängade här hemma. Gillar verkligen din blogg! Har hittat mycket inspiration till projekt här!

 4. Hej! De där filmjölkskrukorna verkar verkligen invadera oss. Jag har läst och funderat på om det verkligen är så man gör och tänker precis som du att det måste undersökas. Spännande att höra hur det går för dig :)

 5. haha, vilket sammanträffande! Jag föll också för kalendern när jag såg det reportaget – en sån blir det nog här med så småningom! Snyggt o smart – hoppas jag… /Terese

 6. Hej, här kommer en fråga från någon som önskar att hon var mer pysslig;) Den här underbara almanackan som du visar gör man alltså själv? Hur i såna fall? Finns det kanske bättre bilder på den?

 7. Lina: Så kul att du inspirerats till nya projekt där hemma. Visst är det kul när man ror dem i land :).Anna: Ja de är precis överallt just nu känns det som. Jag fastnade i något annat igår kväll, men ikväll så ska det ske :). Terese: Instämmer med dig, hoppas också att detta ska bli både snyggt & smart :).webbutveckling: Får grunna lite på det ;).

 8. Jag som bor i Holland har sett hennes hem i flera tidningar har, och darmed ocksa kalendern, som jag tycker ar sa fin. Du kan val visa det fardiga resultatet sen inklusive beskrivning pa hur du gjorde? Tack for en bra och inspirerande blogg forresten!

 9. Nina: Det lovar jag att göra, det kan nog ta litet tag dock mina projekt tenderar att dra ut på tiden :).

 10. Ha! Just den där kalendern hade IKEA med i en av sina tidningar för ett tag sen. Jag drömde om den i flera dagar och skrev ett inlägg om den i min nätdagbok. Bland annat den 12 september.:-)

 11. Det var en häftig och BIG almanacka. Mycket snygg!! Kul med relieff bokstäverna och de handskrivna bladen. Blir spännande att se din personliga version av denn almanacksidé, när den är färdig :-) Kramis

 12. Sådan vill jag oxå ha! Vad glad jag blev när jag såg den hos dej =) Vet bara inte om jag hinner göra den med en liten tjej som ska underhållas hela tiden. Men det finns ju fler år.Tack för massa inspiration!Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *