Lördagens meny

Meny: 1 novemberAtt det stundar Halloween i helgen syns det inte ett spår av här hemma. Detta är ingen helg som vi direkt friar,  i år har jag inte ens försökt mig på att tömma en pumpa för att sedan fylla den med ljus. Här hemma satsar vi på besök och mat istället (eller rättare sagt, bara). Både fredag och lördag väntas kära vänner över på middag. Vad det blir på fredag har jag inte klurat klart på än, men lördagens meny blir som följer:FörrättKantarelltoast med löjrom & creme fraiche. Passar ypperligt då jag härom dagen fick en påse med finfina trattkantareller av min mamma. Planen är att göra dem mini så att man inte blir mätt redan här :).VarmrättProvencalska kotletter med getost och potatis i ugn. Kotlettrad är bland det smidigaste man kan bjuda på. Går lätt att förbereda och blir alltid lika lyckat efter en sväng i ugnen. I detta recept finns även kombon getost, rosmarin och timjan med. En av mina favoriter, låt oss hoppas att våra vänner tycker det samma.EfterrättBlåbärspaj med mandeltopping och vaniljgrädde. Jag har länge väntat på ett tillfälle att få göra en blåbärspaj, min absoluta favorit när det kommer till pajer. Tanken här är den samma som med förrätten, de ska göras små i formar och sedan toppas med en “kula” av grädden som jag vispar rätt hårt. Några extra görs om någon skulle vara sugen på en till. Annars blir det finfika med dem på söndag.Så var det fredagen kvar då ja. När ni ska laga något som är snabbt och gott, men som inte tar en evighet i köket. Vad blir det då?Bild: Eget collage med ptovtryck från tinyprints.com____________________________________________________________________Det är lite snurrigt att hålla rätt på alla stora helger, givetvis är det inte Thanksgiving i helgen utan Halloween. Vi får hoppas att maten smakar lika gott även om menykortet blev fel :).

signature

13 comments

 1. Sussi: Här hemma har vi en dotter som ratar allt i svampväg, men i övrigt är just kantareller mycket tacksamt att bjuda på. Mums så gott det låter med Kantarellsoppa, måste googla ett recept på det :).Trevlig helg!Stämningsfullt: Absolut, varmt välkommen över du med :).Kram

 2. Anna: Haha, nej det har du rätt i. Det är Halloween som står för dörren. Thanksgiving kommer om några veckor det, så snurrigt det blev :).

  Tack för att du påpekade misstaget.

 3. anna: Tack för tipset, receptet är nu utskrivet och ligger i receptlådan. Både låter och ser jättegott ut. Måste provas snarast :).Kram

 4. Här hemma gör jag ofta pasta med någon snabblagad röra till (pesto är en stor favorit, recept finns på min blogg). Varierar man tillbehören så kan man få en lite festligare touch på det genom att baka eller köpa ett gott bröd att ha till, goda oliver, soltorkade tomater, ja vad man vill! Annars är ju paj alltid ett gott alternativ.Lycka till med helgens matbestyr!

 5. Linnéas Skafferi: Det har du rätt i ja, pasta med pesto, sallad och bröd blir enkelt och gott. Jag tror att jag satsar på att toppa med champinjoner och bacon, det har vi testat och gillat tidigare :). Tack för inspirationen!

  Trevlig helg!

 6. Vilken läcker meny! Kombinationen kantareller och löjrom är väldigt otippad. Du kan väl skriva om det var lika gott som det ser ut på bilden? Huvudrätten skall jag definitivt prova, perfekt med en allt-i-ett rätt i ugnen som sköter sig själv! Och blåbär älskar ju alla. Dessutom är det ju väldigt nyttigt och det gör ju inte saken sämre…Trevlig helg//Charlotta.

 7. Hej,åh så gott det låter :oP!! Vi satsar också på mycket mat i helgen, igår blev det stekt lax med varm bulgursallad med kantareller, chevre och granatäpple, och kladdig chokladfondant med grädde och physalis till efterrätt. På kvällens meny står liten bruschetta med kronärtskocka, mozzarella och liten pestoklick och till varmrätt lammstek med gräddig rotfruktsgratäng. Helt utan kalorier alltihop ;o). Så nu ut på lång vacker frostpromenad för att förtjäna all denna mat :o)…Trevlig fortsatt helg!

 8. Åååå…det låter smaskigt!Min telefon dundra i gång som inget hänt i morse..hmmm.. hade kanske en dålig dag i går! hihihi…Tack för i går …den midagen va vääääälllldigt god den också!Ha det gottAnnette

 9. Oj va gott det lät. Jag önskar att någon ville bjuda oss på så god mat snart. Jag gör mig alltid till superduper mkt när vi skall ha besök men oftast får man inte samma “treatment” när man själv är bortbjuden. Men du verkar ha det där lilla extra som man liksom önskar att fler hade.Gillade din nya tapet massor också.Ha det gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *