Att välja Look

Äntligen, En klipptid!– Men är du galen! Har du inte klipt dig sedan i maj? Vrålade min kompis i örat på mig när jag svarat på frågan Varför har du aldrig utsläppt hår nu för tiden? Rätt enkel matematik, slitet hår med trist utväxt blir summa sumarum hår i stram toffs ;). Men nu är det slut på toffs från och med imorgon, klipptid är bokad här ska klippas och blekas för glatta livet. Tänkte att jag för första gången ska ta med mig en bild på den stil jag är ute efter, inte helt lätt skulle det visa sig. Planen är en snygg page, sist var jag lite för feg så denna gång satasr jag på kortare så att det inte blir halvlång på någon vecka. Sagt och gjort, jag googlar hair cut + bob och presenteras med ca 20 olika varianter. Eftersom det är roligare med celebs så hoppade jag hårmodellerna och valde tillslut att göra en copycat på någon av följande fina frisyrer:1. En enkel rak page a´la Gyweneth som slutar vid axeln. Tvätta borsta, klar!2. En lite kortare page a´la Katie (min personliga favorit på henne). Tvätta, borsta, klar!2. En lite mer fancy variant a´la Nicole. Tvätta, föna, borsta, klar!3. En lite enklare variant av Nicoles page med lite snelugg a´la Reese. Tvätta, borsta, klar!Och till sist, den svårsate men kanske finsate pagen som är illsöt på Michelle.Ja, det är väl typ detta jag funderar på denna torsdagskväll :).Bild: Eget collage med bilder från JJ.

signature

20 comments

 1. Jag tror inte på att de här tjejerna hoppar över fönen! De har nog fönat 5-10 minuter i alla fall, men det är no biggie. Själv klippte jag mig för ungefär två månader sen, samma längd och stil som Nicole men utan lugg. Bästa klippningen på år! Men det måste fönas för att bli riktigt bra.Lycka till med beslutet.

 2. eastcoastmom: Jo det är nog lite fönat precis som du säger, men jag sätter mitt hopp till att dessa frisyer går att hoppa detta moment om det krisar ibland. Tidigare har jag bara klippt sådana frisyer där det inte går alls.Så roligt att du blev nöjd med din nya frisyr, det betyder mycket för en lite gladare vardag att man känner sig fin i håret :).Tackar!

 3. Jag röstar på en variant a la Katie! Det går nog även utan fön stressiga dagar, om man har rakt hår vill säga, det har inte jag…Jag var och klippte mig i går och hade inte heller gjort det sedan maj. Jag är så nöjd med att slippa den trista tofsen och har lovat mig själv att det aldrig får gå så lång tid igen!

 4. Jag är periodare när det gäller klippningar..Ibland sköter jag det så otroligt bra och är löjligt nöjd över mig själv och mitt hår.Och ibland, som nu, så drar jag i en toning istället och låter det växa.Fifflar med inpackningar och serum tills borsten fastnar…då drar jag mig själv till frisören och lovar, precis som du, dyrt och heligt att aldrig låta det gå lång tid igen..Gillar Katie’s men man måste nog ha en speciell huvudform för att passa i den..Michelles likaså, så otroligt fin!

 5. Lo: Yes! En till som sparat klippningen i en evighet :). Här är det rakt hår, spikrakt. Suck, drömmen är givetvis lockar. Nej, låt oss göra en pakt, inga fler toffs-perioder! Cybertumme?Kate: Jag hade en period då jag hade mörkt hår och då gick det bra att fixa med tonigar och pigga upp det på så vis. Men så i våras så började jag bleka det ljusare, och det är i lite blandade toner … Så det är lite svårt att fixa det själv. Men jag hoppas verkligen att jag kan hålla efter detta nu, för det är inte skoj att ha toffs för jämnan. Hoppet lever för oss båda, och med massor av inpackning så går det alltid att hala på det liiiite till i alla fall :).Ja, det är ju det där med huvudform också … Jag hoppas att min duktiga frisör Lena har koll där :). Superfina äro de båda.

 6. Ska bli spännande att se! Så länge det är “Tvätta, borsta, klar!” så är jag med. Jag vet inte var min fön jag köpte i nian håller hus… Lycka till!

 7. Jag har liknande längd på mitt hår men eftersom jag har en hel del virvlar och självfall så är det inte så lätt… Antingen föna och föna eller krama upp lockar får jag göra om det ska se vettigt ut.

 8. Jag klippte av mitt långa hår i september och det var det bäste jag gjort på länge! Vilken befrielse! Tror verkligen du skulle passa i Katies frisyr. :-) Vore kul om du visade bild sen också! :-)

 9. Åh, Michelle säger jag. Sååå snyggt att jag tror jag måste skriva ut bilden till min frisör. Ha en trevlig helg

 10. Tycker du har valt väldigt resonabla bilder på frisyrer – jag har hört att varje frisörs mardröm annars är alla som kommer in med en bild på en kändis med superfixade frisyrer, hahaha! Själv vägrade jag säga “uppklippt á la fru Beckham” senast jag klippte mig, men det var så jag ville ha det, haha!Lycka till!

 11. Har en sådan “tvätta, borsta, klar” frisyr, men det funkar tyvärr inte så. Jag måste tvätta, borsta, föna, tupera, gegga, innan jag kan visa mig överhuvudtaget. Men jag har dessutom SPIKRAKT PLATT “ligga längs huvudet utan volym” hår. Du verkar ha mer volym?Själv toklängtar jag tills jag kan sätta upp det så jag slipper komma försent till jobbet varje dag.Lycka till. Har inte heller klippt mig sedan maj….. Kramen, Tina

 12. Hej Helena! Har just klippt av håret i page och blev glatt överraskad av att vara “så rätt”…. Nu över till något helt annat…. Jag ska skicka presenter till en liten amerikansk tjej som är 6 år. Har du några bra förslag? Mycket av min dotters favvoprylar är ju importerade från USA (eller åtminstone Disney) och det känns lite fånigt att skicka “tillbaka” dem. Alla förslag mottages tacksamt!!!Tusen tack för en underbar blogg!

 13. Katie och Michelle är mina favoriter. Michelle är ju helt galet söt!Det är så fint med lång lugg typ Katie, men jag kan inte ha det! Ser inte klok ut i det!Trevlig helg!

 14. Känner igen mig, har oftast håret i en tofs, jag med. Ska erkänna att jag är nog lite värre, har nämligen inte klippt mig på 2 år.Borde göra det snart men har inte prioriterat det när man fullspäckat schema med 3 små barn eller ork att ta tag i det. Ärligt talat, så är det egentligen bara ursäkter för min del. Kolla gärna in min blogg så får du se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *