1 September

Ny kappa till dotternIdag är det studiedag på Astrids skola så vi passade på att leta efter vinterkläder. En rosa overall på H&M var vald ur katalogen, det var klappat och klart. Snabbt in i butiken, prova och sedan hem igen. Icke! Det visade sig att Astrid just nu befinner sig i någon mellan storlek, där den ena storleken är för liten för att klara vintern och den andra helt galet för stor. Dubbelstorlekar må bara bra ibland, men just nu så fungerar de inte alls.  Astrids älskade kalaskappa har hon också växt ur, så när denna med ljuvliga prickigar skådades så var det bara att hålla minen. Det var kärlek, lika så till de illsöta (och ack så opraktiska) stövlarna. Att jag nu upprepat fraser som – Du vet att dessa kläder har vi bara om vi ska gå på kalas, va? Det är bortkastat, hon lyssnar inte på det örat alls. Imorgon är det skola igen och jag kan ju bara tänka mig den disskusion det kommer att bli när hon inte få ta på sig dessa. Nåväl, söt som en knapp är hon absolut i sina nya kläder :)!Jag hann föresten blir riktigt upprörd över dessa storlekar där i butiken. Astrid är ett smalt barn, men vissa av jeansen som vi provade gick inte ens att knäppa. Det gör mig ledsen och upprörd att butikskjedjorna ser mer till rådande mode än till barnens behov. Skärpning!Bild: Eget collage med bilder från h&m:com

signature

10 comments

  1. Stämningsfullt: Jajamen, så söt så men som sagt inte den mest praktiska klädseln :)!KramAtt ha det gott: Jag kan tänka mig det ja, är det viktigt vid 5 år så lär det vara über viktigt vid 14. Hoppas att det gick bra.

  2. Håller med dig helt om flickjeans. Har samma problem med min nioåring. Hon är SMAL men allt sitter ändå som klistrat och går ju knappt att sitta i. Så tråkigt att det ska behöva vara så =(

  3. Karin / Theas rum: Visst är det sorgligt :(! Personligen gillar jag inte heller kläder som sitter för hårt åt, och skulle jag dessutom vara ute och springa och leka hela dagarna vill man ju ha kläder som sitter skönt. Jag vet att de ha kläder med större vidd, men att vara barn och smal och fin i kroppen så ska man inte behöva leta extra stora storlekar, då ska man kunna handla ur ordinarie kollektion. Så är det bara! Extra stora, ska inte vara det normala!

  4. Eftersom jag har en dotter som är ganska smal över rumpan är jag överlycklig över HM:s smala modeller. Större modeller finns överallt och jag är hjärtligt trött på att leta byxor över hela stan, ta med mig de smalaste jag kan hitta hem för att dagen därpå bära tillbaka dem till affären eftersom de nästan alltid är för stora. Sorgligt eller inte, att få tag på kläder för smala barn är skitsvårt, tar mycket tid och blir ofta dyrt. Kläder för barn som inte är fullt så smala över höfterna som min dotter är hur enkelt som helst, jag har två barn till och i sanningens namn förstår jag inte ens det problem du refererar till. Det är däremot ett praktiskt problem att min äldsta dotter ideligen tappar sina byxor. I sammanhanget vill jag påpeka att hon får standardmjölk, vanligt Bregott och äter som en häst. Däremot verkar hon ha en ämnesomsättning som gör mig mycket avundsjuk.Jag vågar påstå att min smalaste dotter har lika stor rätt att hitta kläder i rätt storlekar som mina två andra döttrar. Hon är nämligen lika fin som de andra.Du får ursäkta att jag kanske låter överdrivet ilsken, det är alla de timmar jag inför varje säsong spenderar desperat letande efter passande byxor som gör det. För mig är årets HM-jeans som är tajta med bootcut svaret på en dröm.Dessutom är det tydligen väldigt svårt att sova i natt…

  5. Susa: Vi är alla olika, barn som vuxna. Och jag är jätteglad över att dessa modeller funkar fint för din dotter. Det som irriterar mig mest är att barn som är smala ska behöva köpa jeans med extra fit, vad ger det för självkänsla. -Nej vi måste köpa byxor som är större i midjan för att dessa går inte att knäppa. Jag vet flera barn som är jättefina i kroppen, men som inte kan ha dessa byxor. Flera varianter, absolut! Men håll inte på med namn på dem som gör barnen osäkra. Jag älskar byxorna med det lilla resårbandet i midjan där man kan variera lite som man vill.

    Hoppas att du somade skönt tillslut :)!

  6. Kappan och skorna är underbara! Dottern har också pekat ut dem i katalogen. Och jag håller med om storlekarna. Dottern har ett par fina jeans med brodyr i bak…men de är jättesmala i midjan. Längden är perfekt men midjan är trång som tusan, trots strecth. Ändå är hon ett normalt barn, varken mer eller mindre.

  7. :) nea valde också de där ursöta små rosa stövlarna igår. kappan höll vi i men jag kunde inte riktigt ursäkta mig för syftet så den fick hänga kvar. men ljuvlig är den!

  8. Mia: Kappan är jättesöt på, då den har små söta detlajer som man inte ser på bilden så bra. Skorna/stövlarna tror jag kommer att hålla max en månad, men åhh sicken månad det blir :).Ja, det är trist det här med storlekarna. Hoppas att det kommer en bra lösning på detta för alla. Catten: Kan tänka mig att lilla Nea är söt som en knapp i sina nya stövlar :). Astrid har använt sina tidigare kappor som vi köpt på La Redoute, flitigt så jag tror att denna kommer att komma till användning den med. Tror inte att hon någonsin känner sig så fin som just i kappa, muff för händerna och sin cashmeremössa :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *