Gott i Kopp [Del 2]

Chokladshots

Idag är det söndag och det betyder efterrätt här hemma. Astrid och jag valde att göra Chokladshots från Schücks sunda söta, en gudomligt god chokladkräm som kan varieras så att den passar alla. Receptet består endast av två ingredienser:1 dl grädde (Havre eller sojagrädde fungerar fab det med)100 g choklad (gärna mörk)Koka upp grädden och dra kastrullen till sidan. Bryt chokladen i småbitar och rör om tills den smält. Häll upp  i 4-6 snapsglas eller mindre skålar och låt stå kallt en stund innan servering. Om den gjorts dagen innan så kan det vara bra att låta glasen stå framme en stund så att den inte är för hård. Himmelskt gott!Foto: Helena – En mammas dag

signature

14 comments

  1. Ellas Inspiration: Åhh det är gott också, när den stått i kylen ett tag så blir det som små kulor när man drar med skeden i chokladröran. Yummy!Lätt att få chokladbegär, på tok för lätt :)!KramStämningsfullt: Jättesnabbt går det att göra denna och resultatet brukar gå hem hos de flesta, stora som små :).Kram

  2. Mmm så himmelens smarrigt, det är så det vattnar sig i munnen synd då bara att det är ebb i chokladförrådet här hemma.. Perfekt att avsluta en helg med något så där gott och enkelt att fixa så busarna (läs barnen:)) kan hjälpa till lätt som en plätt.Ha en fortsatt fin söndag.

  3. Linnéas Skafferi: Chokladbegär är en del av min vardag det :)!Ampa: Jag kan berätta att det var nästan godare idag, Lovely! Aj, ett tomt chokladföråd är illa det. Urlätt recept och det jobbigaste är att man måste vänta ett tag innan den fått sin rätta konsistens, det kan vara nog så jobbigt i och för sig när man är liten:)!En trevlig måndag önskar jag dig!Nina: Det var så lite, hoppas att det smakar :)!Att ha det gott: Mmmm, lovely!Misen: Schücks söta har en ljuvligt söt framsida men jag hittade inte så många roliga recept i den tyvärr. Då rekomenderar jag hellre Klaras GI-Desserter som är mycket läckrare och som vi testat en hel del ur.

  4. Gudagott!!! När jag var liten åt jag ibland denna chokladröra, som pappa rörde ihop. Men den var då iskall och krämig. Den här ska jag definitivt testa nästa gång chokladsuget sätter in :-) Kramis

  5. Jellon: Vill jag lova :)! Låter som det blir som din pappas när den stått i kylen ett kort tag. Absolut måste du testa detta enkla, men ack så goda!Kramis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *