Here we go!

Hösten är här, jag tvivlar icke på det. Denna vecka har nämligen rymt glimtar av vad en hel höst annars gör:Mån: En skolstart som gick jättebra, men det vet ni ju redan.Tis: Efter en slitig dag lämnar jag in ett jobb. Astrid går heldag på skola och fritids och njuter i fulla drag, men snorar. Bra dag!Ons: Vi vaknar, jag klär på Astrid och hon äter frukost. Vi åker till skolan och väl där har Astrid på ca 15 min fått tusentals röda prickar på överkroppen  och ansiktet. Vänder hem med dottern och ringer sjukvårsupplysningen. Åker till HC där de tror att hon fått en allergichock. Hem igen, prickarna går ner lite och hon får gå på fotbollen. Hon intygar att hon mår bra, men är trött. Onsdagnatt vaknar föräldrarna av att det ropas från Astridsrum – Oj, jag råkade kräkas i sängen. Suck!Så på lite mer än ett dygn har vi avverkat: Snor, prickar och kräk. Hösten är här :).Joråsåatte …

signature

14 comments

  1. Haha. Är det inte härligt så säg ^^ Men annars är det onekligen skönt med lite rutiner igen tycker jag :) Ta hand om er och hoppas Astrid håller sig frisk :)

  2. Jaha då var vi där igen liksom…:) Själv har jag redan åkt på något och är hemma från jobbet. Det slår ju aldrig fel! Lagom till jobb- och skolstart så kommer alla världens basilusker och hoppar på en :)Hoppas att Astrid mår bättre snart.Kram!

  3. SagoElin: Jo, de är härliga och det är skönt att det blir lite rutin i vardagen igen. Önskar bara att denna vecka inte bjudit på en överdos vardag :)!Tack så mycket! Det samma önskar vi dig!Cissi: Ingen fara, även jag skrattar åt veckans dos av otur. Hoppas att veckorna som följer blir bättre ;)!Stämningsfullt: Eller hur ;) Så tråkigt att du är sjuk, hoppas att basiluskerna snart ger upp och att du får en mysig dag hemma.Tackar :)!Kram kram

  4. Ja nu är höstens första dagar här. Underbara veckor väntar oss. Varje årstid har något speciellt att erbjuda :-) Hoppas du har det bara bra. Du har något att hämta hos mig :-)Hälsningar från Märit

  5. Ha..ha..ja fast det är inte bara dom små som drabbas heller..själv ligger jagmed feber o snuva…:-)Så man kan gott hålla sej för skratt…..men du får hälsa sessan att hon får krya på sej…!!

  6. Hallojsan Helena!Där satt den – vardagen alltså . . . överdos men dock . . .Å så avrundar du med ditt härliga “Joråsåatte …” – det rymmer ju så mycket; förvisso outtalat men ändå så fullkomligt. Risken är överhängande att jag anammar detta uttryck i min vardag ;). Hittills har jag avrundat så´na där succéartade tillfällen med något i stil med “Se där ja . .. !”Under vår just pågående förskoleinskolning ringde igår Elliots fröken och bad mig köra Elliot till vårdcentralen . . . just in case. En grabb hade knuffat Elliot från den stora, diskbänkshöga träbåten på gården varvid Elliot stupat handlöst bakåt. Fröken var riktigt orolig men på vårdcentralen sa´ man, att det nog räckte med den kontrolll sköterskan gjorde och så får vi vara uppmärksamma på eventuella reaktioner såsom illamående eller liknande.Vardagen slår till när man minst anar det :DNästa vardagsrelaterade rubrik får väl bli “Here we go – again!”Peter

  7. Ja men det är väl typiskt. Hos oss har hela familjen har börjat få förkylning. Lite halsont och hosta står det på schemat. Jag hoppas att alltsammans bara ska komma av sig så vi inte missar vår förskolestart, men sån tur lär vi väl knappast ha. Hoppas Astrid kryat på sig iallafall. Kram!

  8. Anki: Otroligt typisk, men inte helt oväntat att någonting ska bli tokigt så här i början av höst säongen. Piggelin är hon nu i alla fall igen så nu hoppas vi att det dröjer tills nästa gång.Jellon: Med mig är det bara fint, hoppas att det är det samma mer dig! Tusen Tack för den fina utnämingen, jag återkommer ang den lite senare i helgen :)!Mange: Trist som tusan med feber och snuva, skönt att du lät piggare idag i alla fall :)!Peter: Jamen eller hur, Där satt den ;)!Jag kan ju tyvärr inte ta åt mig äran för “Joråsåatte” då den används rätt flitigt här i Gävle, men det är ett utmärkt sätt att utala sina känslor på. Jag räcker med varm hand över meningen till dig att bruka också, go for it!Men oj så läskigt med Elliot, hoppas att allt gick bra och att det inte var någon hjärnskakning. Sånt där kan skrämma mig till dvala, nästan bara att tänka på att en sådan eventuell situation skall uppstå. Håller tummen hårt för den lille att allt gick fint! (Japp, jag ÄR en hönsmamma)Absolut, Here we go again är just around the corner … Ja typ :)!(Efter som jag inte kan lämna kommentarer på din blogg, då den anser att jag är spam så skickar jag en varm kram till dig och de dina med anledning av inlägget om din pappa.)Nilla: Tack så mycket, det gick fint som tur var.Charlotta: Typiskt! Hoppas att ni snart kryat på er och inte missar förskolestarten. Jag håller en tumme!KramSara M: Full på då med andra ord ;)! Stackars er, hoppas att det onda ansrt försvinner. Jamen visst är det härlig, Sol i sverige igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *