18 Augusti

RaindropsImorse så var det upprop på 6-års för Astrid. Först satt alla barnen i ring och pratade lite med sina nya fröknar och sedan bjöds barn och föräldrar på fika. Då vädret fortfarande är hällande regn så fick vi hålla till inomhus. Mörkret på himlen utanför i kombination med alla tända ljus framkallde Luciavibbar denna morgon i mitten av augusti. Mysigt men lite skumt på samma gång!Förra veckan var det inskolning som sagt, och jag skulle överdriva om jag sa att den gått fina fisken. Astrid har varit skeptisk, mycket skeptisk till att börja en helt ny skola. Och det kan jag förstå, det måste vara jättesvårt att gå från det man känner rakt ut till det okända. Helgen har inte heller bjudit på några indikationer på att hon skulle gilla att börja skolan på måndag. Det har varit mycket snack om att – Nej, jag vill inte lära mig räkna eller – Men, varför ska man behöva lära sig kartor?Sen har det grubblats en del över det här med 6-års, hon är ju bara 5 år. Kan det vara så att någon räknat fel, eller är det så att hon är lite smartare så hon får börja en smula tidigare?Men idag var det en ny dag, ny vecka, ny skola och en ny syn på det hela. Idag var hon beredd. Ett snabbt hej då i dörren efter fikat och så var hon iväg. De ringde från skolan och berättade att hon var jätteglad och lekte, så jag skulle inte sitta hemma och grubbla. Sån är hon vår dotter, har hon bestämt sig, ja då blir det så!Till Astrid och alla andra som påbörjat något nytt pirrigt idag, You GoFotografi: Helena – En mammas dag.

signature

13 comments

 1. Misen: Jo det känns som att det vänder nu, Tack och lov :)! Hon fyller 6 i november så snart är hon med i matchen.Det samma önskar jag dig!

 2. Det kommer gå helbra, ska du se. En av sakerna jag gillar med barnens skola här i USA är att de blandar klasserna varje år, barnen vet att de kommer ha några klasskompisar kvar sen förra året – 4-5 stycken – men att de flesta är nya. Men efter några år känner de alla barnen som går i samma årskurs. De hittar alltid nya kompisar snabbt. Jättebra! (det är fyra klasser om vardera ca 20 elever, alltså runt 80 elever som blandas)

 3. …så det går bra??!!! Ja man är ju lite orolig-mamma, vi får väl se nästa måndag vi, då är det dags för min stora, lilla kille att börja förskoleklass, väääldigt spännande:) stoort för oss båda tror jag;)kram

 4. Hej!Datta kanske är en dumm fråga, men har inte bott i Sverige så länge .Vad är skillnaden mellan inskolning och upprop?

 5. Mn dotter började högstadiet, eller 6:an, på nya skola. Pirrigt det också, men det gick bra. De hade delat upp klasserna, så hon hade några av sina gamla kompisar kvar, vilket hon tyckte kändes skönt. Sonen började 4:an och är nu de näst äldsta på den skolan. Han känner sig lite stor. ;-) Plutten.

 6. Vi startar upp imorgon efter en veckas fritids. Min sexåring är tokladdad, så här oroar vi oss över grusade förväntningar…

 7. Vilka UNDERBARA foton! Min äldsta son börjar ettan imorgon! Det känns stort! Har tagit ledigt för att vara en av alla stolta föräldrar längst bak i klassrummet…. Min son är som din Astrid. Om han väl bestämmer sig för något så är det inga som helst problem… Men om inte… Hoppas att resten av skolaveckan blir bra för Astrid!

 8. Här börjar en liten 5-åring i morgon och hon är superskeptisk. Men jag hoppas att det släpper snabbt. Hon brukar ta tid på sig innan hon är avslappnad i nya miljöer och bland nya människor

 9. minns själv min första skoldag, jag ville absolut inte börja skolan men det hjälpte ju inte. Men efter första dagen så var det superskoj! Det är ju det där okända man är rädd för, det kommer nog gå galant!

 10. Vad skönt att det gick bra på den rätta dagen! :) Det är svårt att förstå att man ha en sån stor tös! :) Min andra tös har börjat 9:an. Det är ännu mer svårt att förstå! :)Hoppas fortsättningen går lika bra! Kram

 11. Alla: Tack för alla fina hejarop! Det gick så fint så, hon gillar skolan och tänker sig gå där nu framöver :)!Hoppas att det gick lika bra för de andra små som stod i startgroparna!Kram Krammiri: Skillnaden är att under inskolningen så är de där för att lära känna alla nya kompisar och bli trygga med fröken och lokalerna. Mest lek och spana in alla med andra ord. Sen när skolan startar så är det upprop med lite samlig och fika. Efter det så kör de på som vanligt :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *