Slutet Gott!

Helgens planerVeckan slutar i alla fall gott här hemma, Astrid är åter pigg som en Duracellkanin och kom iväg på sin weekend-trip med mormor. Både Astrid och mormor strålade ikapp med solen när de steg på tåget för någon timma sedan. Men vilken pers det varit, Astrid har tidigare inte visat några som helst tecken på allergi. Nu håller vi oss borta från konstgjorda jordgubbar och smultron och hoppas på det bästa.Tänkte avsluta veckan med några små tips:- Härom dagen så signade jag upp mig för Allt om Mat:s nyhetsbrev. Jag tycker att det låter som ett perfekt sätt att inspireras inför kommande matvecka. Varje söndag får man ett mejl med tips på 5 enkla middagar som går hyfsat snabbt att göra. Sedan på torsdagar kommer det förslag på en festligare middag i helgen. Bra, inte sant? Här kan du signa upp du också om du vill.- Intill detta nyhetsbrev kunde man tills igår tipsa om sin favoriträtt och på så sätt vara med och tävla om Monikas Ahlbergs fina kokbok om Sommarmat, en bok som vi använt flitigt här hemma i sommar. Men då det inte längre går så finns ett av våra favorit recept  ur boken att testa här om ni inte själva har den. Det är en chokladtarte med ricotta, pinjenötter och rårörda hallon. Passar perfekt då det just nu finns massor av hallon att tillgå i sveriges trädgåradar. Jag bytte ut vetemjölet mot ett glutenfritt alternativ och det fungerade finemnag.- Detta tipset bör man kanske inte tala så högt om egentligen,  så jag viskar det lite diskret i stället. Det finns en sajt som heter Mygazines.com där man kan bläddra i massor av amerikanska tidningar. Nu säger jag inte att jag själv fuskläser dessa tidningar, Nej då! Men OM jag gjorde det så skulle jag kika extra mycket på de om inredning,  jag hör att många är fab ;)!- Mera läsning, nya nummret av stora & små är här efter lite sommarledigt. – Ikväll blir det lugnt här hemma med hämtmat och film. Jag är nyfiken på The Bucket List , två fantastiska skådespelare men kanske en smula sorglig. Sen har ju Colin Nutleys film Angel kommit på DVD * i veckan också. Jag är inget direkt fan av hans filmer, men det hör liksom till att se dem. Vi får se vilken det blir, med lite tur hinner vi med båda!Allt gott & Trevlig helg!KramHelena* Tillägg måndag: Finns ingen anledning att rusa till videobutiken för att hyra Angel, den var helt sonika usel!

signature

10 comments

  1. Haha, när jag läste ditt inlägg undrade jag vem Mats var som hade ett eget nyhetsbrev =0) Jag läste inte så nogrant men sen trillade poletten ner, tack för tipset!

  2. Glad att det inte bara var jag som inte fattade vem Mats är… ;) Vilken bra idé förresten, att fundera ihop veckans meny är ju inte alltid det lättaste!Ha så kul med filmerna!

  3. Anki: Så där, nu är prickarna som stoppar förviringen på plats. Trodde att jag fixat det redan efter Veras kommentar, men icke ;)!Precis, all inspiration till vardagens middagar är varmt välkomna.Man tackar, vi har just en paus från The Bucket Lis. Bra men sorglig, precis sim jag trodde.

  4. Halloj,yes Allt om Mat’s veckomail har jag sedan länge några till, och ändå är jag så matlagningsless just nu. Kombinera kräsna barn, med vegetarisk kost och ett mamma som vill äta lätt och gå ner i vikt bara gååår inte o prestera 7 dagar i veckan suck.Men du, Angel behöver du inte se, den sägs vara riktigt dålig. Tom så folk gått innan den var klar typ!Skönt att vara barnlediga en helg, det är ju så härligt när de kommer hem igen då ;)/M

  5. Abbes pappa: Hejsan! Sommaren har varit på tok för kort men helt underbar det lilla som var!Oj, vilken svår utmaning. Jag antar den och återkommer med ett svar imorgon :)!Heléne: Hejsan! Roligt att höra från dig. Hoppas att ni har det bra!KramMinks: Halloj! Jo det är väl så att det kan vara lite svårt med inspirationen i alla fall även om tipsen haglar. Här hemma är det mest önskingar gällande korv just nu, och jag gillar inte korv så det är en daglig kamp ;)!Skulle ha läst denna kommentar i helgen, för fy tusan så dålig Angel var. Jag förstår om folk lämnade salongen. Och slutet då? Vad i hela friden var det?Det var en mycket härlig helg, men bäst var att se Astrids lilla huvud sticka in genom dörren och höra henne ropa:- Jag är hemma NU :)!Pethra på Inredningsbloggen: Ja det ser mycket lovande ut, hoppas att vi hittar något som våra familjer gillar :)!Sofie: Det var så lite så :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *