Retro för en regnig dag …

Super Mario till WiiLika dålig som jag varit på att blogga den senaste tiden, lika flitig har jag varit spelandes retro tv-spel. Det är bara att erkänna, jag är usel när det kommer till tv/data-spel. På tok för mycket knappar och blipp att hålla koll på. Dessutom så blir jag kvalmig av bilspel (Yes, jag är vek!). Därför så blev jag överlycklig när maken kom hem och berättade att nu skulle jag minsan få spela mitt ålskade Super Mario (Det enda spel jag någonsin behärskat) igen. Och det bästa av allt var att vi inte behövde laga mitt gamla spel, utan kan spela det på vårat Wii. Ljuv musik för 70-talister som inte riktigt kommer över Mario räddaren av prinsessor. Det hela är urlätt och rätt så billigt att fixa. Johan köpte ett Wii Points Card i spelbutiken laddat med 2000 points, men man kan även betala med sitt kort online. Har man trådlöst internet så kopplar Wii(t) upp sig själv annars måste man koppla en nätvärkskapel till konsolen. Klickar på shop och letar reda på platformspelen och laddar hem. Klart :)!Dessa äldre spel är så små i utrymme att de får plats på det chip som finns i konsolen. Förutom olika varianter av Super Mario finns även klassiker som Donkey Kong och Zelda att tillgå. Till vissa spel så fungerar det med den vanliga kontrollen men till de lite mer komplicerade samt för att förenkla spelandet av alla dessa spel så kan man behöva köpa en Classic Remote som kostar ca 200 kr. Ett tips för regniga dagar eller kvällar när tv-tablån är så där sommartrist som den är numer. I love it!Nu åker jag och dottern till landet igen några dagar innan allvaret åter tar vid på måndag. Hoppas att ni alla får en finfin vecka i solen!

signature

12 comments

  1. Jösses Helena! Du har fått mig att sitta tre minuter framför datorn och kolla in Super Mario på Youtube! Nu har jag aldrig varit någon spelkille men det var härligt att få retrolyssna till det underbara ljudet från spelet. Vilken sympatisk man du har som fixar och trixar för att du skall få nöjet att återuppleva Mario.Det är ju fantastiskt vad man kan göra idag bara genom att klicka sig fram i tillvaron. Vet inte om det är du eller Spets och Snor-Helena som då och då just skriver nå´nting i stil med “Nu har jag varit ute och klickat” och vips så dimper det ner nå´t spännande i brevlådan (eller spelkonsolen).För övrigt är dina bildcollage fantastiska! Photoshop eller vad? Är imponerad över din variation när det gäller de olika collagen. Ditt “Hemma igen!”-inlägg hade ett väldigt trevligt komponerat collage.Hoppas att du får en fin fortsättning på veckan!Själv har jag just sågat upp vår gamla stockvägg för att montera ett fönster på 2 x 1,2 m. Mycket slit och mycket pyssel blir det . . . men fint ;)Peter :P

  2. Haha Super Mario är ungefär det enda tv-spel jag någonsin varit bra på oxå, och det är fortfarande kul att spela. Synd bara att super-nintendot har bytts ut mot ett PS2 med betydligt nyare spel här hemma…Gillar din blogg skarpt och har lagt in en länk hit från min blogg, hoppas det är ok?

  3. Tänkte bara titta in & säga Grattis på namnsdagen i dag-Helena!Hoppas att ni har det bra.!/Kram, Petra.

  4. Peter: Hehe, jamen visst är det lite härligt att höra Marios toner igen :)!Fantastiskt och lite farligt med tanke på att det är så lätt att slinka med klick-fingret. Närå skämt och sido, det är en hel värld där ute som är helt fantastisk bara man håller koll på konto och säkerhet. Mycket skoj att finna samt ett lättare sätt att shoppa och finna info. Me love internet :)! Jag tror att att båda dessa Helenor har utryckt denna fras mer än 1 gång ;)!Tusen Tack, jag blir så glad att du gillar collagen!Jag blir djupt impad av alla dina hemma-projekt, funderar på att skicka Johan till dig på kurs så att det blir lite fart här hemma med :)! Varmt lycka till med fönstret och en trevlig helg önskar jag dig och de dina.Tezz: Jamen visst är det lite trist att de nya spelen (plattform) är så himla invecklade … Jag blir pansionär på några minuter när jag försöker spela någon av de nya. Tur då att det finns plats för lite retro då och då :)!Så roligt med länken, absolut får du det jag blir bara glad!emm: Ska jag göra :)Petra: Så snällt av dig, Tackar så mycket :)!Hoppas att festen blir fab och att vi snart hinner ses! Hälsa!Krammini: Det samma önskar vi tillbaka till dig :)!

  5. Vilket supertips! Har haft Wii i ett halvår men visste inte att den kunde koppla upp sig till det trådlösa. Gissa om vi har spelat Supermario här. Har du testat Mario Galaxy? Om inte så gör de, det är skitkul.Älskar oxå dina collage, helt i min stil. Ha de bäst!

  6. Lisan: Jojomen det funkar finfit att koppla upp sig. Så roligt med ett Mario-fan till :)! Jag har inte testat Galaxy än, men jag tror att maken har det liggande i hyllan. Måste spana in det. Tack för tipset :)!Tack så mycket, så glad jag blir :).Det samma!

  7. Japp – vi har också laddat hem kära gamla SuperMario till vår Wii. Barnen blev totalpaffa och sjukt imponerade av att mamma var så bra på att spela TV-spel! Alla genvägar, fusk och tricks sitter i ryggmärgen hos deras (gamla) mamma!

  8. Johanna: Haha, jamen visst var det roligt. Tänk att mamma kan bäst för en gång skull när det kommer till spel :). Här hemma höll det dock bara några timmar innan maken var långt bättre som vanligt, men de där första timmarna och blickarna lever jag på länge framöver :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *