Sommar-TV

Sommar - TVIkväll drar sommarens Must see tv igång i och med att första avsnittet av Sommartorpet sänds. Nytt för i år är att programledaren Ernst som tidigare piffat torp numer har en ny serie på TV4 som heter Sommar med Ernst och istället ska torpet i år färdigställas av Äntligens hemmas Isabelle Halling med hjälp av Stefan Larsson samt torpets ägare, Ia och Jojje.Redan nu så kan man titta på den första delen av Sommartorpet, något som nyfikna jag givetvis gjort. Jag har två reflektioner så här lång. Tyvärr känns det lite krystat och segt, men det kan ju lätt bli så när ingen är riktigt säker på vad som skall hända samt att de inte känner varandra så mycket. Det var det negativa, det jag gillade var att denna gång finns det en budget. Tidigare år så känns det som att denna budget varit tämligen stor (kanske svt som stod för den då?) medans det denna gång finns en gräns. Gränserna är: 300 000 kr, 10 veckor och 1 stort torp. Sommartorpet visas på måndagar kl 20.00.Sommar med Ernst vet jag inte så mycket om än, mer än att han kommer att åka runt i landet och hjälpa till med rust och piff lite varstans. Minuset, det återstår att se men pluset är från start givet. Det kommer mera sköna citat som dessa:”Det här fönstret ger väldigt skön kontakt mellan ute och inne. Det är som om att ute och inne vill varandra någonting.”Tillägg kl 23.00: Sommar med Ernst börjar sändas den 30 juni, så nu vet vi det :)!Bild: Eget collage med bilder från tv4 samt Dalademokraten.

signature

11 comments

  1. Birgitta: Jag har inte lyckats hitta något datum för start, det står bara att det ska gå nu i sommar. Man får anta att det är efter denna urtrista fotbollens slut.Minks: Yepp, Mr Sommartorp är saknad. Efter att ha sett programmet två gånger idag så är jag föga antusiastisk. Kom tillbaka Ernst, precis allt är förlåtet!

  2. Jag längtar också efter Ernst! Sommartorpet är inte alls detsamma utan honom, jag blir lite orolig att Isabell målar hela huset rosa.Och varför kan tv.4 inte tala om när Ernst program börjar?? Irriterande!

  3. Carina: Nej, det var långt ifrån samma känsla i programmet ikväll tyvär. Men det kan vända än, hoppas hoppas! Haha, precis vad Johan sa ikväll, det kommer säkert att bli rosa med turkosafärg runt fönstren. Men det ska vi väl inte tro? :).Såg nyss trailern så den 30 juni blir det Ernst igen, sommar – tv som sig bör!

  4. Säger som Minks – saknar också Ernst. Sommartorpet är Ernst. Sen kan det också bidra med att jag inte alls gillar Hallings inredningsstil. Hua för neonfärger och brända blommor på dassväggar. Vad är det för fel på vitt? ;)

  5. Det kändes mer som Äntligen hemma än Sommartorpet iaf. Fattas bara att Lulu svassar in.. *haha*Sen dialekten på speakerrösten sen då.. Härrägu! Inte pratar väl jag sån dialekt heller.. *haha*

  6. I go to the SVT web site from the USA and then, this year, oh no, no Ernst on Sommartorpet. The new “designers” are horrible. The show is not worth watching. What a total FLOP. It also looks like TV4 will not have his new show on their web site so my summer is getting worse and worse. Summer without Ernst is like midsummer with no strawberries – yes it is THAT bad! And I am crying all the way from the USA. I can’t imagine the Swedish reaction to this. Yikes!If anyone can record the show and post it to http://thepiratebay.org that would be GREAT!

  7. HU så besviken jag blev över Sommartorpets premiärprogram, och även del 2. Fullständigt avsaknad av smak och mycket rörigt, segt och faktiskt en känsla av lite glada amatörer – utan att det på något sätt blir positivt? Jag som alltid följt Sommartorpet genom alla år, detta är en BESVIKELSE :( Jag ser fram emot Ernst program som börjar sändas den 30 juni. Barfota eller inte, med sina oslagbara kommentarer eller ej, det kommer slå Sommartorpet med hästlängder. Tro mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *