Snabblagat & Festligt

Snabbt middagstipsSom bekant är jag inget fan av fisk normalt, men detta recept är faktiskt jättesmarrigt! Receptet kommer från tidningen Laga Lätt nummer 12 2007 och är beräknat för två personer.1 gul lök, finhackad100 g kantareller alt champinjoner1 msk olivolja + 1 msk smör1 ½ dl långkornigt 10 minuters-ris1 krm salt + 1 krm peppar4 dl vatten1 grönsaksbuljongstärning½ msk chiliflakes2 portionsbitar lax ( a 125 g)100 g sparris25 g parmesanost1. Fräs lök och svamp i olja i en gryta. Salta och peppra. 2. Rör ner riset. Häll i 2 dl vatten + smulad buljongtärning. Koka 5 min. 3. Tillsätt resten av vattnet till riset, koka utan lock 7-8 min. Riv ner parmesanosten. 4. Strö chiliflakes på ena sidan av laxfiléerna och stek dem i smör, ca 4 min på varje sida. Koka sparrisen 1 min. Klart att servera!Bild: Eget collage med bilder från Santa Maria & Findus.

signature

8 comments

  1. Sofie: Lyllos, lax som är fylld med nyttiga fetter och omega-3. Jag vänjer mig sakta men säkert, hoppas snart kunna vara älskare av prinsessfisk jag med :)!Trevlig helg!Kram

  2. Vad roligt att du har med kryddorna från Santa Maria, det är byrån jag jobbar på som gjort designen på förpackningarna bla.!

  3. Härligt mattips för lördagskvällen. Ser supersmarrigt ut!!! Och läckert matkollage för ögat :-) Trist med huset. Men då står det ju helt klart egentligen – det var inte DET huset ni skulle ha. Ett annat hus – ännu bättre och ännu finare står och väntar på er just i denna stund. Ha en fin schlagerkväll. Kram Märit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *