Nix!

Andra budgivningenIgår torsdag var det budgivning på det andra huset vi tittat på. Till slut stod det mellan oss och en familj till och ganska precis kl 18.57 var det över för vår del. Åter igen hade priset stigit orimligt högt, hjärtat sa – Fortsätt! Men det sunda förnuftet sa – Lägg er! Straxt där efter så började vi alla bubbla ur oss alla negativa aspekter vi kunde komma på med huset i någon form av desperat försök att övertyga oss själva om att det var rätt beslut. Jag bröt inte ihop som sist, Astrid blev jätteledsen och visst det gjorde ont för oss alla men det botade vi med en massiv överdos choklad. Jag var beredd. Nej, det var inte vårat hus det här heller och just nu finns det inga andra till salu i det område vi letar. Men det kommer nya hus, nya budgivningar och en vacker dag, ett nytt hem.Moving on,  så föll jag pladask för Camilla Läckbergs vackra hem  som är med i nya nummret av Tove. De vita väggarna och golven. Den kritvita trappan med svarta steg, så fräscht och snyggt. Denna stil hade varit svår att få till i det hus vi tittade på, men vem vet kanske möts vitt & svart snart i ett hem nära oss. Vi går en ljus framtid till mötes, det känner jag :)!Trevlig schlagerhelg önskar jag er alla!

signature

22 comments

 1. Trist, men det är bara att ta nya tag. Ert hus kommer snart, och jag håller tummarna att ni inte ska behöva vänta så länge!//M

 2. Minks: Jo det känns trist, men vi är långt ifrån uppgivna! Snart står huset med stort H där :)!Och snart är det Din stora dag också, jösses så tiden går!

 3. Men vad tråkigt =0(, budgivningar är aldrig kul !Tur att du laddat m. Choklad =0)..Bättre tur nästa gång!Kram Nettan

 4. Vet precis hur det känns. Innan vi bestämde oss för att bygga nytt så besökte vi minst 50husvisningar och vissa hus blev vi riktigt förälskade vi men så blev det för dyrt. Man får tänka att hur mycket man än velat ha det så finns det en anledning till varför det inte blev så. Tur att du hade choklad tillhands iallafall.Trevlig helgkramTindra som jag.

 5. Hej!Trist men det är ju som du säger. En dag har ni drömhuset :9Den där trappan var ju bara sååå snygg! Kanske man skulle göra lika… Vi har ju en svrt /vit hall :)Ha en trevlig helg!Kram.

 6. Jag förstår precis, men du ska se att en vacker dag dyker HUSET upp och då kommer du att inse att det fanns en mening med att det här inte skulle bli ert.Härligt att höra att du tar det mer ro – eller rättare sagt med choklad!Trevlig helg!

 7. Jobbigt…Innan året är slut har nog vi fått klarhet i vart vi ska bo Om/när vi ska flytta.Kanske ni också! Ha en skön helg.

 8. Nettan: Nej man kan ha mycket roligare än budgivning, den saken är klar! Japp, mumsa choklad funkar alltid även att bota hus-sorg med :)!Tack så mycket, vi letar vidare!KramTindra som jag: Oj, 50 var många visningar det! Så skönt att det löste sig för er tillslut med nytt fint boende. Johan vill att vi ställer oss i tomtkö, men jag är lite tveksam. Kanske signar vi oss för att ha möjligheten i alla fall. Dark Milk, is lovely stuff :)!Trevlig helg!KramStämningsfullt: En svart & vit hall kräver nog en sån här fin trappa :)! Trevlig helg!KramAnneli: Jo det är nog så, det finns en mening även om den är svår att hitta just nu. Men vi må tro att Huset finns inom räckhåll.Trevlig helg!dahlarna: Jamen visst var den übersnygg! En vacker dag så :)!Nilla: Mmm, trist! Hoppas att ni snart får svar på var ni ska bo, man känner sig lite rastlös när man är på väg men ändå inte!En riktigt skön helg önskar jag även dig!

 9. Gud vad trist – vet precis hur ni känner er. Man går in i väggen på nåt sätt. Men sen lossnar det tack och lov, jag lovar :) Trappan var ju kanonsnygg ju – tackar för tipset!Ha en skön helg kära du!

 10. Tråkigt när det sticker iväg i pris sådär… men som dom andra säger, rätt som det är står drömhuset där och blir ert.Fortsatt Lycka till!!Kram

 11. Gud, vilken härlig blogg! Assnygg! Och det där med hus…hmmm….efter alla år tillsammans köpte vi vår dröm. Och renoverade. Nu skiljer vi oss. Ett år blev det i drömhuset. Som ett sista litet projekt. Nu tillbaka till lägenhet och ett annat liv.Med tre vilda döttrar! Kramar :)http://nastanskildamamman.blogspot.com/

 12. Vad tråkigt att det inte blev hus den här gången. När man minst anar det brukar det dyka upp något riktigt intressant. Så var det för oss när vi köpte vårt hus. Jag håller tummen att ni snart hittar det ni söker. Kram!

 13. Det var utrolig stilig med sort og hvitt trapp ja! Vi har furutrapp, som vi må pusse ned og lakke om igjen. Snart… gjesp…Synd det gikk så dårlig for Sverige i Melodi Grand Prix i går da :( men jeg må ærlig si at jeg likte Danmarks gladlåt mye bedre. Sånn er det bare. Jeg stemte med hjertet og ikke “nabovennlig”. Jeg tyckte også Frankrikes bidrag var jätteskojjig og full av humor :) Min kompis stemte på de :)Norges Maria var bare alldeles fantastisk, herlig tjei :)

 14. Vad trist med huset men jag säger som många andra det kommer ett nytt och kanske till och med bättre även om det inte känns så nu. Måste bara säga att din blogg är fantastisk och så snygg. Har en liten fråga. Vad heter typsnittet som en mammas dag är skrivet med?Kram Anna

 15. Jag känner verkligen med er, vi har själva varit i samma situation :-( men du har rätt inställning. Ert hus kommer till er när ni är redo, så var det för oss. Jag grät när vi insåg att vi var tvugna att backa ur budgivningen på det hus som vi trodde var vårt hus, men nu när vi har fått fårat hus så är vi väldigt tacksamma för att vi inte vann den budgivningen. Det var ju helt enkelt inte vårt hus :-)Lycka till i letandet coh tack för en mysig blogg.

 16. Jag håller med. Vit trapp med mörka trappsteg är supersnyggt.Pojkvännen vet inte om det än (ett projekt i taget), men det är mycket sannolikt att vi också ska ha det i framtiden.

 17. Alla: Tusen Tack för alla kloka ord! Någonstans inom mig så vet jag att huset kommer att dyka upp, och jag vet att det är en chansning att ge sig in i en budgivning. Alla som är med vill ju ha huset, så är det bara och detta är saker som jag normalt förstår. Men då när det är färskt, aj aj så ont det gör. Då är det tur att jag har Er och era förståndig ord, på igen bara!

  Kam

 18. Mamamekko: Ja den är så snygg den trappan, kontrasten mellan det svarta och vita är helt prefekt. Instämmer, man blir sugen på att shoppa hus :)!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *