På väggen

tavlorfarmor101

Ibland behövs det inte mycket, det enkla fungerar finemang. Att hänga upp bilder med hjälp av hängare avsedda för byxor funkar kanon. Och billigt blir det! Astrid precis som många andra barn ritar massor, det är allt från några sterck till stora vackra blommande mönster. Vissa sparar vi i en låda, men många hängs upp på display ett tag för att sedan bytas ut mot nya fina mästerverk. Nu har vi beslutat att flytta hennes vernissage till trappan. Ena långsidan ska få en rad med vintage spikar (gillar dem som detalj) och sedan en hängare på varje och så är det bara att byta ut bilderna med jämna mellanrum.Mina favoritbilder ska även de vissa hängas upp med dessa hängare. Denna plats blir arbetsrummet där jag planerar att placera ut illisar som min farmor gorde som ung. De ligger mig mycket nära hjärtat och skänker mig mången glädje och inspiration. I somras hittade jag en hel låda full med farmors skisser, dessa kan jag nu bara byta ut efter tycke och humör. Ikeas byxhängare som jag köpt är inte riktigt lika fina som de som Pottery Barn tipsar om i sin bok, men nästan! Ett snabbt, snyggt och billigt sätt att pryda väggen med minnen!

Bild: Collage med bilder från Pottery Barn, Ikea samt privata.

signature

11 comments

  1. Det hade jag aldrig kommit på själv och ändå ligger min mans byxhängare (Ikeas) lite här och var, mitt framför näsan på mig! Så är det väl – de enklaste ideérna är också de fiffigaste!

  2. Vilket tips! Stod och höll en slags ram i handen idag på Granit, är man kan förvara flera bilder bakom varandra. Men detta är en syggare lösning!

  3. Jättefint!!! Måste absolut plocka den idéen. Ska åka till Sundsvall och IKEA om en vecka, så då blir det till att shoppa byxhängare.Är illustrationerna på 20-talsdamerna din farmors?? Vilken skatt och vilken lycka att finna en hel låda med illisar från sin farmor. Oj oj oj jag förstår att du måste vara helt lyrisk. Du måste visa några fler av dem framöver. De är underbara! Som litet tips så skulle du kunna lämna in dem och kopieras på snyggt tjockt gulnat papper och sedan sälja dem dyrt :-) … med byxhängare kanske … ;-) Ha det bra! Märit

  4. men har din farmor också skissat och designat? jag har massvis från min farmor också. de prydde min vägg när jag bodde i en av mina första våningar på gärdet, och även i hallen på lidingö. de måste jag plocka fram. de är nästan identiska med de du visar här ovan. :) trevligt att prata med dig igår, ser fram emot bilden på du vet vad… ;) kram cathis

  5. Minks: Mycket enkelt men effektivt, så som jag gillar det! :) (Jag gillar allt som inte behövs målas om just nu! ;) )Annika: Ja det är ju oftast så, jag blev isnspirerad av en bild för ca 1 år sedan men först nu så är alsterna på plats. Sno några av makens byxhängare nu! :)Caroline: Jag testade med tidningar idag, ett ex går jättebra så då kan man sätt alla månadens tidningar i rad så att man lätt hittar dem. Granit är en affär som jag önskar fanns här också, de har så mycket fina och praktiska saker.Linnéa: Jag ska klura lite, mitt arbetsrum är icke klart än men i takt med att det blir det hoppas vi på fler idéer! :)Märit: Vilken bra affärsidé, jag får klura lite på den! :) Ja de är en sann lycka att ha dem kvar efter farmor jag lovar att visa mer när de sitter på väggen.Lycka till på Ikea i helgen, Ikea i Sundsvall är mycket trevligt. Själv ska jag besöka det stora varuhuset i Valbo med det minimala lagret …! :)Ha det fint!Catten: Min farmor designade inte kläderna i sig utan hon gjorde skisser för att dekorera skyltfönster. Otroligt detaljerade och fanatsifulla. Speciellt när det kom till julskyltningen! :) Upp med dina fina illisar på väggen igen!Jag instämmer, mycket trevligt att talas vi igår det får vi göra igen!Bilden kommer att bli fab! ;)Kram

  6. Praktiskt och snyggt, här drunknar vi också i teckningar, ofta känns det som om vi har världens två mest kreativa barn… sen är det ju ofta så fint att det skär i hjärtat att slänga.

  7. eastcostmom: Jo det är ett problem det där, men man kan ju inte spara dem alla tyvärr. Ibland så har Astrid sett att några av hennes alster hamnat lite fel … Då skakar hon på huvudet och muttrar:Åhh, min pappa har då noll koll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *