Äntligen matväder!

Snabb kycklingJag har varit ruskigt omotiverad att laga till någon riktig mat nu när det varit så varmt en tid, det har mest blivit sallader och annan lättmat. Men idag är det svalt ute och framför allt svalt inne så då kom suget igen. Detta är en snabb variant på Coq au vin som vi äter med god aptit lite då och då. Receptet fanns med i den numer nedlaggda tidningen Bättre mat. Recptet är för 4 personer.6 små lökar250 gram champinjoner100 gram bacon i skivorev. olja4 kycklingfiléer1 dl vetemjölsalt och nymald svartpeppar1 vitlöksklyfta3 dl rödvin2 dl vatten eller buljong1 knippe persiljaSkala löken och skär den i klyftor. Rensa champinjornerna och halvera dem. Skär bacon i små bitar och stek det på låg värme i en stor panna. Bryn löken och cahampinjornerna i samma panna, häll eventuellt på lite olja. Vänd kyckling filéerna i vetemjöl, lägg dem mellan löken och champinjonerna i stekpannan och bryn filéerna på båda sidorna.Krydda med salt och peppar och blanda i pressad vitlök, rödvin och vatten eller buljong. Låt rätten småkoka i 15 min. Vänd kycklingfiléerna under tiden. Smaka av rätten med salt och peppar och servera med baugette.Jag brukar servera ris eller potatis till istället för bara bröd och idag så använde jag kantareller istället för champinjoner.Bild: Eget collage med bild från Bättre mat samt Google.

signature

7 comments

  1. Det lät smaskigt detta! Visst har man ingen som helst lust att laga “riktig” mat när det är sommar och varmt ute! Tacka vet jag sallad! Det slinker alltid i, hur varmt det än må vara ute!

  2. Linnéa: Ja, sallad det är fint det på sommaren. Imorgon kommer Astrid hem så då lär det bli “riktig” mat igen för hela slanten dock.

  3. Nina: Det är mycket mumsigt! Men så roligt att du är tillbaka, jag ska kika in hos dig å det snaraste! :)Linda: Det vore en mycket lyckad söndagmiddag, hoppas att ni testade! :)

  4. Det låter verkligen gott! Det är så kul med recept som man hittar i bloggar. Lite nya idéer när det gäller mat! Detta ska vi prova på fredag!! :)

  5. A lot of specialists argue that loan aid people to live their own way, just because they can feel free to buy needed goods. Moreover, various banks offer term loan for different persons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *