Mitt filmval: Augusti

Underbar och älskad av allaI slutet på månaden så har filmen Underbar och älskad av alla premiär, jag hoppas mycket på denna film. Dels för att jag gillar både Martina och boken jättemycket men även för att jag behöver något sorts bevis på att det går att göra bra Svenskafilmer. Jo visst finns det svenskafilmer som har varit bra, men på sistonde har det varit en besvikelse efter en annan. Detta då helt baserat på mitt eget tycke och smak givetvis.Filmen som bygger på boken med samma namn skriven av Martina Haag och som nu blivit film regiserad av Hannes Holm . Denna ser i alla fall på ytan ut att ha just alla de element som krävs för att göra en riktigt mysig film en sån där som man så gärna avnjuter en söndageftermiddag efter trevligt fika med kär väninna.

Isabellas riktiga liv, det hon är ämnad att leva, verkar aldrig börja. Hon är drygt 30 år och har inte nått fram. Vänner och bekanta skaffar partners, de får barn och gör karriärskliv. Bella står på samma nivå som när hon var 20. Att frilansa som skådis går dåligt, hon är singel och bor i sin lilla lägenhet. Livet står still. En dag bestämmer hon sig för att inte vänta längre. Hon ljuger lite i sitt CV, men för att rädda att hon ljög ljuger hon lite mer tills det plötsligt har gått för långt”.

Det finns en viktig sak till som talar för denna film, den är nämligen 1 timme och 46 minuter. Jag fick en gång lära mig ett knep när man står där och ska hyra film, hyr aldrig en film som är under 1 timmme och 30 min, de hinner inte avsluta filmen utan det blir en massa haffs bara. Det är så sant!

Bild: Underbarochalskadavalla.se

signature

18 comments

  1. Jamen du, kommer den nu i höst, kuul! Ja, jag hoppas också att den här filmen är bra, både för egen del och för Martinas skull! Det skulle svida om den blev sågad!!Trailern lovar gott!!//M

  2. Minks: Ja hoppas hoppas att det blir en liten pärla i höstmörkret denna film. Iiii inte får hon bli sågad inte, det får bara inte hända! Nope, detta må gå bra! :)

  3. Mia: Jag lyssnar just nu på denna bok i min MP3, jag har läst den tidigare men den blir så mycket bättre när hon läser den. Att sedan se henne göra rollen på film måste bara bli en hit! :)Nilla: Oj, går det redan att boka! Det måste jag också göra då snarast! :)Mamma P: Längar! :)Helena: Mitt rum: Haha, japp nu får du ligga i lite om du ska hinna! :)Miss Marie: Ja hon är så rolig Martina, önskar att hon skrev krönikor igen eller att hon starade en blogg så att vi får njuta av hennes roliga texter lite oftare! :)Malin S: Efter Göta Kanal så behövs det en rolig och bra svensk film! ;)

  4. Jag läste denna bok när jag pendlade till Västerås då jag praktiserade där några veckor, ibland kunde jag verkligen inte hålla mig så jag brast ut i ett totalt asgarv. På bussen eller tåget. Du kan ju gissa att folk kollade en aning konstigt på mig!Tyvär var jag inte lika imponerad av hennes roman.. Men filmen ska absolut ses!

  5. Linnéa: Jag känner igen det där, eftersom jag lyssnar på boken när jag ska somna så händer det lite då och då att jag brister ut i ett mer eller mindre okontrollerat garv. Stakars maken hoppar högt varje gång jag sätter i gång att skratta, jag förstår honom kan inte vara roligt att när man som bäst håller på att somna bli väckt på det omilda viset! :)

  6. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ…..läst alla hennes böcker i somma!!Kanske vor en film för oss att… frossa i (i hop)!!Hoppas du haft en underbar sommar…har inte sätts mycket….pga rusten eran…jag är sååååå…nyfiken..Men du får ju alltid till de så snyggt..och trevligt!KramAnnette

  7. Nettan: Ett gått skratt förlänger livet, härlig sommarläsning! :)Hmmm, vet inte om det bara beror på rusten att vi inte träffats direkt. vissa har ju varit på semester tex! ;)Kram

  8. Annah: Jo, du har helt rätt det kan bli för mycket av det goda också. Men om man ska välja mellan två filmer, en som är 1h 23 min och en som är 1h 33 min så bör man enligt den gyllene regeln välja den sist nämda! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *