Det är färgglatt vill jag lova …

Me&I hösten 2007Här hemma är vi storkonsumeter av me&i, det handlas i små doser under säsongen och så tillslut lite reaplock på det. Astrid älskar de olika figurerna som pryder kläderna, favorit är fortfarande tröjan med Pussgrodan den bär och pussar på hon stolt minst en gång i veckan.  Idag kl 12 så presenterades höstens kollektion och det är färgglatt, kanske lite väl vid första anblick men efter en rejäl djupdykning så hittade jag många fina plagg både till mamma & dotter. Kanon att de satsat på fler plagg till mamma i år också, smart! 11 dagar kvar till första klädpartyt idag så nu är frågan bara om jag är ett moln eller kanske sur groda?Bild: Eget collage med bild från me&i.

signature

17 comments

 1. Undrade just hur snabb du skulle vara, och det var du :)Jag måste erkänna att jag tycker att kollektionen är sisådär! Mycket till flickor men kanske lite väl färgglatt som sagt. Killarna är det lite sämre till, men en brandbil ska det definitivt bli!Och varför är deras mamma-kläder alltså tajta??? (och sitter åt på fel ställen!)Usch nu låter jag neggig, vi är också storkonsumenter och jag kommer att handla i år också, men att säga att det är deras bästa höstkollektion någonsin vet jag inte om jag håller med om!//M

 2. Å vad kul, det finns ju en hel del fint. Storebror skulle säkert gilla tröjan med t rexar och lillasyster fanns det en hel del att köpa till. Själv känner jag mig lite sugen på plyschklänningen… Hoppas det ordnas något party i min bekantskap snart så man får klämma och känna lite på kläderna.

 3. Jag låter så neggig i mitt svar att jag måste skriva igen *g* Jag har ju alltså en liten kille och en stor tjej, och killen ska lätt få brandbil o molntröjan. Men till stora tjejen hittar jag faktiskt ingenting. Flera av flickklänningar o tröjor slutar nu i stl 122/128 och hon drar större storlekar än så. Jag tror att jag köper plyschmys till mig själv. Jessica har ju idag skrivit om hemmakläder inne hos oss och ja dessa tror jag blir en tillskott till kalla höstkvällar!(fast orange-rosa är inte jag…. så det hoppar jag!) Så, hoppas att jag lät lite gladare nu ;)//M

 4. Är heller ej odelat positiv (har två pojkar -1 o 5 år. Kunde varit tydligare mönster t ex vg bilarna o ibland blir det nästan väl mkt unisex även om jag eg gillar det! Lillkillen ska få den gröna molntröjan, den större killlen säger att han kan ha den också, men kommer han att tycka att den är för tjejig – vad tror ni om en 5-åring?PS är det bara jag som tycker att färgerna blir väl lätt urtvättade på en del plagg???

 5. Minks: Jag håller med dig, detta är inte deras bästa kollektion om man frågar mig heller. Det finns guldkorn men det känns som att vissa kläder gått överstyr en smula. Det gulliga har bytts ut emot coolt och det är inte alltid så kul. Ang mamma -plaggen så blev jag glatt överaskad att det var kläder som inte sitter åt denna gång, för det har varit lite trubbel med de tidigare även här! ;)

  Jag tänkte inte på att det var så lite till killarna när jag kikade första svängen ( Jag är ju liksom van att spana tjej) men vid andra titten så ser jag det. Trist som alltid! Att deras kläder slutar i småstorlekar är det många av mina vänner med barn i skolan som grämer sig över. Jag vet att några köpt vuxenkläderna i strl S men deras barn är nog lite äldre. Här blir det plysh till moi oxå, och nope inget i orange – rosa här heller! ;)

  Anna: Ja det är viktigt det där med att få känna och klämma på plaggen, flera gånger har jag dömt ut kläder på bild men gillat dem starkt på visningen. Håller med dig, Plysh får det bli! :)

  Jessika: Ja visst är det trist, de kunde ha lite på nätet i alla fall som Dunnis har. Hoppas hoppas att det blir så snart! :)

  Ulrika: Jag förstår att det genast blir lite mer komplicerat att shoppa till killar när det kommer till plagg som egentligen ska vara unisex-plagg. Om han kommer att tycka molntröjan (min favorit) är tjejig beror nog mycket på hur han är som person och vilken typ avkläder han annars gillar. Den är inte speciellt trejig i sig.

  Det är inte bara du, jag upplever det samma och värst var det med den förra kollektioenen tycker jag. Efter en trist klänning så vågar jag inte annat än handtvätta dessa kläder numer. Lite överdrivet kanske, men jag vill inte att fler ska förlora sin glans.

  Nilla: De stentvättade, hmm de måste jag spana in. Hittar hela tiden nya var det ja! :)

  Anki: Jo, det är sant denna bild var inte så ruskigt färgglad direkt. Mönstren blev lite väl mycket för mig där kring lunch så jag valde en lite mer diskret variant! :)

 6. Molntröjan gillade jag , hur ska vi som inte har småbarn längre få tag i den då??Blir ju inte bjuden på något party;)

 7. Jag tycker det fanns massor till både killar och tjejer!? Varför måste man begränsa sig till brandbilar för killar? Min son har fått (från tidigare kollektioner) både rosa snigeltröjan, rosa sköldissolhatten som molntröjor och arga katter.Det där med pojk/flick ligger väl snarare i betraktarens ögon, och det är trist tycker jag när betraktaren begränsar barnens egna val ;-)Pojkar kan faktiskt ha både blommor och färg!

 8. Vicke: Jag kan köpa ut en till dig om du vill! ;)Jennie: Jag håller med dig om att kläderna kan bäras av både pojkar och flickor, men man måste ju även lyssna på vad barnet själv vill ha på sig. Astrid (min dotter) brukar vara med och välja själv de plagg hon gillar och hon älskar rosa så det blir de tjejigaste plaggen som blir favoriter. Hade det varit annorlunda så hade vi köpt de plaggen, det viktigaste är ju att de själva känner sig fina i kläderna. Snigeltröjan har jag just vikt in och laggt i garderoben, den är så fin! :)

 9. Tror faktiskt inte att så alltid är fallet, barnen är rätt klara över vad de själva vill ha o det vore lika fel att styra på andra hållet, dvs övertala till rosa plagg mm. Man kan bli väldigt trött på att det alltid är så tuffa prints till pojkar och skulle hellre betrakta moln än Spindelmannen, tro mig!

 10. Jag tycker att den nya kollektionen är så där… Min lilla älskar sin prinsgroda och jag tycker att det är synd att de inte håller kvar motiven fler säsonger…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *