Lördagens middag

Dinner

Gårdagens middag blev mycket lyckad och var tämligen enkel att laga till. Mycket gick att förbereda för att sedan bara göra lite finlir när gästerna kom.Lördagens meny:Förrätten eller snarare vi hänger i köket tilltugg hittades på Arlas eminenta sajt. Jag gjorde rullarna på förmiddagen och la dem inplastade i kylskåpet och tog fram dem straxt innan gästerna kom för att de inte skulle vara iskalla. I absolut sista stund så garnerade jag dem. Urgoda blev de, men ganska mättande så det gäller att ligga lågt.Huvudrätten var en lasange som hottas up lite för att göras en smula festligare. Receptet kommer ifrån tidningen Allt om mat nr 2 2006. Man gör sin vanliga köttfärsås men har i en burk chilikryddade krossade tomater istället för vanliga, plus att man finhackar lite färsk rosmarin och blandar i. Till ostsåsen så har man i receptet valt att använda hälften mjölk och hälften grädde samt smula i 100 gram fetaost istället för vanlig riven. Toppa lasangen med 100 gram smulad fetaost till. Vi serverade den med vitlöksbröd och en sallad gjord på körsbärstomater, rucola, tunnt riven rödlök samt vinägrett gjord på olivolja, salt och peppar. Jättegott! (Vi hade inga barn med under middagen så jag har svårt att säga om de går hem lika bra hos de små!)Till efterrätt så blev det favoriten Creme Brulée! Som vi gjorde helt klart på dagen och förvarade i kylskåpet tills vi skulle äta middag, då togs de fram för att inte vara kalla vid servering. När det sedan blev dax för desserten så brände vi bara av dem och serverade direkt med lite jordgubbar som tillbehör.Jag säger som Per Moberg i Vad blir det för mat? Detta är inte GI-mat, men det blir gott!Bild: Eget collage med bilder från Allt om mat samt Google.

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *