Nu börjar vi snacka!

Astrid är en mycket bra hjälpreda i köket. Inget jobb är försvårt enligt henne själv, hon kan också de flesta grönsaker vid namn samt känner igen flaskor med komplicerade namn. Men ibland så blir det lite rörigt även för en liten kocka, detta sker vanligtvis på vår promenad hem från dagis. Vi brukar ofta prata om vad de ätit till lunch, och nästan lika länge som detta barn gått på dagis så har de serverat köttbullar, potatis, sås och gurka. Detta varje dag om det inte serverats lite julbord eller påskbuffé för att bryta av lite. Men egentligen är dessa två rätter mer att man valt lite mer tillbehör till köttbullarna,  detta helt efter Astrids egen utsago. Det är med andra ord en välsingnelse att de har veckomatlista på dagis så man kan ha lite koll. Men så idag:Mor: Vad fick ni till lunch idag?Dotter: Ja, det var lite balandat.Mor: Aha, jag tror att jag förstår. Kan det ha varit köttbullar?Dotter: Nähärö, tänk för att idag var det kassler men ris och sås!Mor: Men så gott! Med sås också, vilken fest!Dotter: Ja det var sån där sås som man har majonäs, gräddfil, chilisås och lite peppar i. Mamma det var din rosasås!Med andra ord, det tog 4 år innan hon för första gången erkännde att hon var trött och 4,5 tills jag fick ta del av dagens lunch!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *