Pinterest by H: Påsk #2

En snabb titt i almanackan och jag inser att påsken är mindre än en månad bort. Normalt är ju påsken en av mina favoriter som bekant, men i år känns den högst osäker då bostadsrättsföreningen är mitt upp i en stor stamrust och just påskveckan med efterföljande lov ser det ut som att det är vår tur att vara utan vatten och avlopp. Häpp! Men tidsplaner kan ändras så jag planerar lite i alla fall, i år precis som förra så tar jag hjälp av Pinterest för att enkelt spara min idéer.

pask201

1. Bland det bästa med påsken är allt färgglatt godis, vi kör oftast på en mix av Jelly Beans samt olika typer av choklad i skålarna här hemma då blir alla nöjda och glada. Liknande glasburkar finns tex hos Ica Maxi. 2. Ägg blir det ju alltid lite extra av denna årstid, och något som hela familjen gillar är att doppa rostade brödstänger i löskokt ägg. Det som i England kallas boield eggs and soldiers. 3. Jag har inte köpt hem några anemoner än, men snart hoppas jag mixa vårens första anemon/ros – bukett. Dessa och de gula tulpanerna hör våren och påsken till tycker jag. 4. Helgrillad lax med kryddtäcke, hur gott låter inte det? Så får det bli på skärtorsdagen. 6. Efter några år med maffiga tårtor med godis på så tror jag vi satsar på ett annat säkert kort i år, Pavlova. Med lemon curd, grädde och en massa bär. Ja, typ så här tänker jag ca en månad innan påsk :).

pask202

Såg att nya numret av Elle mat & vin snart landar i butik också, den tidningen är en favorit året om men just till storhelgerna brukar den vara lite extra bra.

Fin torsdag (och happy ostbågens dag) till er alla!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *