En lite sundare vår

Min äkta hälft kör en lite sundare vår i år och även om jag och Astrid inte går all in så hakar vi på och stöttar i det mesta så klart. Vad man ska äta och inte har nog varit lite svårt för honom att komma in i medans det för mig har varit mer som jag äter normalt annars också. Dvs jag äter inget med gluten, och potatis eller ris ytterst sällan. Däremot fikar jag när tillfälle ges och tackar sällan nej till efterrätt. (Glutenfritt även här givetvis) . Detta fungerar fint för mig och det är dit man ska sträva, där vardagen underlättas av att man mår bra. Mat är en så stor del av våra liv så finns det svackor där så försvåras vår vardag avsevärt.

gronkal101

Nyttiga helgsnacks var inte helt lätt att hitta, i alla fall inte något som föll alla i smaken *host* Men hör och häpna när vi alla hittade en favorit i Grönkålschipsen! Det ser inte så roligt ut alls, men smaken är det absolut inget fel på. Nästan lite åt popcorn hållet tycker jag. Vi har provat två recept och jag tyckte nog att detta var det bästa, men man får hålla örnkoll på ugnen för det är sekunder mellan perfekt och inte gott alls.  Något annat vi också tyckte mycket om var dessa Parmesanchips med chili, basilika och pinjenötter. Båda chipsen skulle säkerligen göra sig perfekt på en tapastallrik också.

För er som vill få en massa salladsinspiration så hittade jag detta klipp från Nyhetsmorgon i morse där allt ser galet gott ut! Broccolin blandad med citron och olivolja ska jag prova redan ikväll. Och ett nytt recept på dressing är alltid välkommet.

Om ni har andra recept på nyttigare snacks skulle jag bli jätteglad om ni ville dela med er!

Fin onsdag till er alla!

signature

8 comments

  1. Grönkålschipsen måste testas! låter helmysko :D
    Det jag kan komma på nu är rostade mandlar, lite olivolja och flingsalt o en stund i ugnen.. Testade och göra “hallonglass” på en halv avocado och frysta hallon häromdagen, kanske inte räknas som snacks men det var riktigt gott! Bananskivor med lite jordnötssmör (eller mörk choklad) och kokos är ett annat förslag, kan man frysa en stund så blir det lite som glass det med ;)

  2. Jättesvårt med nyttiga snacks! Men uppskattar dessa tips. :) Måste fråga; vad upplever du för hälsovinster med glutenfritt? Är du allergisk eller är det annat? Är du strikt? Jag vill också testa glutenfritt men så märker man att det är mjöl i en MASSA saker man inte tänker på. Tack för en bra blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *