Ett middagstips till många

Jag fick ett mejl från en tjej som heter Annelie som önskade tips på vad man kan bjuda på till middag för en billig(are) peng när man blir många runt bordet och som hon skriver budgeten inte matchar. Mitt tips är, tänk utfyllnad! 

 

Jag serverar gärna någon typ av pasta om vi blir många, speciellt om det är barn med då det är större chans att de i alla fall äter lite. Receptet ovan kommer från ett nummer av Allt om Mat, men jag brukar blanda det jag har hemma. Sist till exempel hade jag en grund med pasta, grädde, parmesan, svartpeppar och chiliflakes. Sen grillade jag zucchini i ugnen, stekte lite kyckling och kryddigkorv och så toppade jag med mer parmesan och lite pinjenötter för extra tugg. Just pasta, grädde, parmesan, svartpeppar och chiliflakes grunden kan varieras i det oändliga. Snabbt går det också!  Till pastan så serverar jag gärna en stor sallad och vitlöksbröd eller vanlig baugette. 

 

Till efterrätt kan man bjuda på tex vaniljglass med Karimaliserad mjölk som man blandat ut med lite grädde och vispat. Varm chokladsås (som man gör snabbt själv) och lite nötter eller strössel beroende på smak.

 

Eller kanske dessa snabba bakelser som man lätt kan förbereda och som inte heller kostar skjortan?  

 

Hoppas det smakar!

signature

3 comments

  1. Ingela: Fatet är en nyhet hos Åhlens, trodde att det fanns i butik nu men det kanske är någon dag kvar till släpp. Urfint är det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *