Kakor för nästan alla!

 

Jag tycker mycket om att baka och jag älskar kakor så jag har provat många recept på just kakor sedan jag slutade äta gluten, några har blivit riktigt bra. Men många är de gånger som det floppat! Men så förra veckan så provade jag att baka Christina Gyllners recept på Choklad- och jordnötskakor som är naturligt fria från gluten, och jösses så goda de var! Lycka! Jag har även hunnit göra en variant på dessa med valnötter och vitchoklad. Fungerade perfekt! Kakorna är naturligt glutenfria som sagt och med mjölkfritt margarin blir de mjölkfria, men jag är osäker på om man kan byta ut jordnötssmöret (eller liknande) för de som är allergiska mot nötter. Men om jag lyckas så återkommer jag! Nästa gång jag bakar dessa tänkte jag prova mandelsmör, mandlar, choklad och lite apelsinskal. Tror det kommer bli en hit!

 

 

Jag får ofta mejl om att baka utan gluten och hur man bakar matbröd som blir bra, och svaret på den frågan är att ja inte lyckats så bra där heller tidigare så jag bakar allt matbröd med hjälp av LCHF recept nu för tiden, dels kesobrödet men även ur denna bok Baka matbröd med LCHF. Den är riktigt bra tycker jag, men man bör komma ihåg att dessa bröd aldrig blir som vanliga matbröd, men jag tycker de blir nära nog. Här hittar ni och här, några smakprov ur boken!

 

Fin tisdag till er alla!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *