This is it!

Efter att jag läst Martinas Bok Heja, Heja i helgen så inser jag (trots en massa skratt) att själva upplägget bjuder hon inte på. Men väl peppen att fortsätta när man väl kommit igång. Detta var dock inget jag behövde läsa hela boken för att inse utan redan på sidan 20 när Martina berättar att hon ska springa (om än sakta) så långt hon orkar och så gå tillbaka igen. Hon springer 12 minuter. Det finns inte i min värld att jag orkar 12 min. Eller så törs jag inte ge mig iväg så där knall fall och bara gör´t. Jag vill ha det uppstyrt, jag vill ha ett schema som jag kan följa mer konkret. Så då hittade jag efter en stunds letande denna sida och den tror jag funkar perfekt för mig. 

 

 

Så här ser den första veckan ut. Måndag, onsdag och fredag. Jag väljer att hålla helgerna fria så här i början så fredag blir det för mig. Om en liten stund drar jag ut på min första sväng och gör det då klädd i lite smått och gott från garderoben. När jag firar 4 veckor och jag vet vad det är jag behöver och vill ha så blir det nyinköp. Tills dess får detta funka. 

 

Solen skiner och jag är mycket hoppfull!

signature

6 comments

  1. Ett tips: Tokspring inte utan ta det lugnt lugnt. Allt handlar om tempo. Låt det ta tid så du och kroppen sakta vänjer er och framför allt, får in rutinen att ge dig ut.För tre år sedan kunde jag lunka 400 m. Nu har jag avverkat både halvmaror och lidingölopp.Stort lycka till!

  2. Karin: Jag suger i mig det tipset, Tack! Vilken resa du gjort, mycket imponerande! Heja Dig!Heléne: Tusen tack :).

  3. Det upplägget funkar, jag vet! Körde det för några år sedan när jag av någon outgrundlig anledning anmält mig till Tjej-Lidingöloppet (1 mil). Programmet ledde fram till att jag kunde springa 5 km utan gång, det räckte för att klara Lidingöoppet på 1:03 och det var jag helt nöjd med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *