Ett rum att hänga i

Nu när våren är här och alla baciller är på väg bort, då passar jag på att dra på mig en rejäl förkylning. Trist! Så just nu trivs jag absolut bäst i detta rum i källaren.

Källaren bild 1

Vissa kallar det gillestuga, vi kallar det tv-rum. Detta rum är en riktig ynnest när man bor ganska litet som vi gör. Här tittar vi på film, läser eller röjer med Wii. Nyligen flyttade vi om möblerna lite och satte upp tavlor och en spegel på väggen. Spegeln främst för att ge illusionen av att rummet är lite större än det är. Lampan är ny för i vår. Johan var lite tveksam till den, men jag och Helena övertalade honom. Och nu när lampan är på plats gillar även han den skarpt :). Tavlan är en utskrift på en ursnygg Vanessa Paradis.

Källare bild 2

Min absoluta favoritprodukt hos Ikea just nu är denna lampa som man bland annat kan sätta på väggen. För sina ynka 79 kr är den sannerligen ett fynd! På tavellisten en meny från The dessert truck i NY, slipsask från Hermés och en tavla med Mick & Bianca Jagger på sin bröllopsdag. Sidoborden som tidigare var tv-bänk fungerar nu som förvaring till tidningar, böcker och annat plock. Hyllan ovanför är fylld med div böcker samt delar av mina boxar med tv-serier.

Källare bild 3

Favoritlampan igen. Astrids mysiga  Sit on It och på väggen tre tidiga tavlor av Therese Sennerholt. Dessa är köpta hos Rädda Barnens Designshop och finns inte till försäljning längre, men i veckan kommer nya fina vykort med feelgood tryck signerade Sennerholt. Håll utkik!Jag har tidigare skrivit ett inlägg om vår källare och att snudd på hela är klädd med panel som Johan målade innan vi flyttade in. Det tog galet lång tid, men i efterhand är vi glada att det gjordes då. Mäklarbilden hittar ni här.En riktigt fin måndag önskar jag er alla!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

14 comments

  1. Ohh så mysigt köper hela konceptet. Golvlampan var en riktig pärla tur du/ni kundeövertala din man.Ha en fin fin vecka.//Anne O

  2. Men ååå, så önskar jag också att vår gillestuga såg ut! Maken har övertalat mig att måla väggarna bruna. Och så står vår soffa sedan -95 där. Tillsammans med ett stort bord som vi sällan använder (Norden) samt galet mycket spel som verkligen kunde behöva en upprensning. Nu fick jag lite inspiration – ett projekt till hösten kanske. Roligt att se bästa Helena!/Sara

  3. Tack snälla för inspiration till vårt tv-rum alias gillestuga med pizzeriaputsade väggar och gulnat furutak som vi har planerat att fixa till de senaste 6 åren. Så fint och mysigt ni har!! Kan du inte visa hur ni placerat tvn också…har ni någon bänk där? Och var har ni hittat den fina spegeln? Skulle bli jätteglad för en uppföljning, tv-rummet del 2 så att vi kanske äntligen kan förmå oss att ta tag i detta…HälsningarAnna I

  4. Anna: Roligt att du blev inspirerad :). Visst kan jag fota lite mer av rummet, det är fler som frågat. Återkommer med fler bilder. Spegeln kommer från Ikea och är en Hemnes, tror färgen är svart/brun. Funderar på en vit till sovrummet också, fina är de.

  5. Gud vad fint det var! Ser jätte mysigt ut hade gärna krupit ner under en filt där :Dfinns det något intressant att läsa på min blogg då?greenshitlight.blogg.se

  6. himla fint ser det ut! måste fråga eftersom vi också har en bastupanel-dungeon till gillestuga: hur gjorde ni när ni målade? kvistlackade ni? grundade med något särskilt? hur många lager..? tack på förhand :)

  7. fru a: ledsen för sent svar :(. Men så här ligger det till, vi har inte kvistlackat då alla ytor utom bastun var betsade i en vit ton innan vi målade. Så vi målade över dem rakt av och det har funkat fint så här långt. I bastun var det lack av någon typ också så vi målade även där bara som det var. Men jag tror att man vinner på att köra kvistlack om ytan innan är obehandlad.Jag minns det som tre lager färg, men det kan även vara fyra. Det tog en hiskelig tid, men det var det lätt värt i efterhand :).Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *