Tredje advent

Knappt har vi lämnat andra advent så planerar jag för vad vi kan mumsa för gott nästa :). Detta recept på Lingonpannacotta med pepparkakssmulor hittade jag under systrarna Eisenmans sida Mat i DI Weekend.

Lingonpannacotta med pepparkakssmul

Lingonpannacotta med pepparkakssmulor (Ca 16 snapsglas)2 gelantinblad5 dl vispgrädde0,75 dl strösocker1 vaniljstång3 dl lingonpepparkakor, smuladeLägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även i stången. Tillsätt grädde, socker och lingon. Låt blandningen sjuda på låg värme i ca 3 minuter. Plocka ur vaniljstången. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden. Fördela gräddkrämen i snapsglas.Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills krämen har stelnat. Toppa med pepparkakssmulor och servera.Längtar redan :).Missa inte dagens fina lucka i vår adventskalender!Receptet fanns med i DI Weekend 3 december 2010

signature

8 comments

  1. Sarah: Jag hoppas på att detta ska smaka yummy. Att det blir en hint av jul, men att det inte tar över som så ofta. Om det blir som jag hoppas, då kan det hända att desserten dyker upp på nyår också :).

  2. Oj så gott det ser ut! Jag lagar nu och låter den locka efter middagens grönsakssoppa.Men använde du lingonsylt eller “färska” ?//Elisabeth

  3. Elisabeth: Jag har ju inte provat än, stålsätter mig tills på söndag :). Jag har köpt frysta lingon, kan tänka mig att det kan ställa till det lite med sockert i sylten.Håller en tumme för att det blir mumma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *