Familjens ?

Självporträtt

Visst är det hon på teckningen. Vår fina Astrid. Rosa tröja, halsband, jeans, det guldiga håret och så det stora leendet :). Imorgon går hon ut första klass, herregud så fort det gått! Innan det blir sommarlov på riktigt så väntar ca en vecka på fritids. Sen blir det simskola, landet & en träff med Mumin. Men just idag så längtar vi till imorgon och håller tummarna så de blir blå att inte avslutningen regnar bort även i år. Tårta och blombukett blir det oavsett väder såklart. Imorse tänkte jag vi skulle summera dessa två första terminer. Till exempel frågade jag vad hon tycker ha varit bra att lära sig? Jag förväntade mig svar i stilen läsa, skriva eller räkna. Men hey, det är ju inte allt:- Oj, jag har lärt mig massor! Men det jag minns mest är att humus  är ett finare ord för jord som ligger på topp :).Joråsåatte … Bosse Rappne, lookout!Bild: Självporträtt av Astrid 7 år.

signature

11 comments

  1. Underbart! Vi kör på sol och värme för hela landet kommande dagar det är vi alla faktiskt värda. Ha en fin skolavslutning.

  2. Det kommer som en chock det där att ens lillplutt är stor nog att börja skolan; ett jättekliv in i livet liksom! Fick själv en chock vid förra årets luciafirande när jag berömde fröknarna för deras engagemang. Fick till svar att “vi får ju passa på, det blir ju bara en gång till sedan!” Jag fattade först ingenting för att sedan för en kort stund få andnöd när jag inser att förskoletiden går mot ett slut…jättesnabbt! Min 5-åring upplyste mig häromdagen (när vi pratade om två myggbett han hade i pannan) att det är bara tjejmyggorna som suger blod, inte killmyggorna! Aahhha svarade jag och nickade lite som om jag visste precis vad han pratade om men hade givetvis inte en aning om just det..men nu har jag googlat och givetvis stämmer det! ;-)//Anna

  3. Vilken härlig unge hon är er Astrid! :) Det är ju det som är så härligt med barn. Man får inte alltid de svar man förväntar sig utan de överraskar ständigt. :) Jag hoppas att hon får en härlig skolavslutningsdag och ett härligt långt sommarlov sedan. :)Kram Lotta

  4. Haha… så söt! Ja det kommer de mest oväntade svaren ibland, en framtida trädgårdsmästare kanske… Vilken liten konstnär hon ser ut att vara.KramAnna

  5. haha, Underbart svar och jag antar att Astrids klass, liksom min, också har haft NTA tema jord under våren! Nu kan vi allt om jordarter!

  6. Alla: Tusen Tack för alla fina kommentarer. Hon är mycket stolt över denna nya kunskap, berätta om denna humus för alla som vill lyssna. Själv erkänner jag att jag trodde att hummus var en röra gjord av kikärtor som jag gärna undviker ;).Kram Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *