Mat vecka 23

Nu är det dax att få in några nya maträtter på listan. Tanken är att prova 7 för oss nya middagsrätter (någon lunch, dessert & tårta också) denna vecka. Det behöver inte vara en helt ny maträtt, men den ska vara tillagad med lite andra ingredienser än vad vi är vana vid. Nu håller vi tummarna för några nya favoriter:

Härlig burgare

Måndag: Nötfärsburgare med dijonsenap & coleslaw. Jag kommer dock inte att göra min coleslaw idag utan köpa Ica:s mycket goda varijant. Vi grillar den i grillpanna denna måndag för att underlätta lite. Tisdag: Quinosallad med kyckling. Denna rätt är mitt egna val, håller nu tummarna för att familjen gillar den också!

Grillat & Tårta

Onsdag: Kebabspett med rädistsatziki. Denna onsdag firar vi med grillat då det varit skolavslutning. Må solen skina som aldrig förr denna onsdag :).Under avdelningen fira det som firas bör, samt hålla fina traditioner levande så blir det även jordgubbstårta på examensdagen. Denna gång blir den i sytrarna Eisenmans anda. Härligt!

Tomatsoppa till Astrid

Torsdag: Tomatsoppa med mozzarella. Detta är dotterns egna val. Med lite tur känns det lite för varm för soppa denna dag. Men just tomatsoppa kan ju avnjutas tämligen ljum som tur är. Kan även tänkas bli en eller två pannkakor till dessert. Det fick jag alltid efter tomatsoppan hos min dagmamma som liten. Den serverades med blåbärssylt och två smala bitar [3-smaker]glass från Konsum. Jag minns smaken än idag, Det var tider det :).

Sagas Citronpasta

Fredag: Sagas citronpasta. Detta enkla recept känns som en keeper redan på papperet. Pasta, citron & kyckling. Mumma!Lördag: Fläskfilèspett med två såser. Med lite tur får vi besök denna lördag, sol blir det också. Solen gassar och grillningen blir perfekt. Efterrätt blir det också :).Söndag: Lax med täcke. Det här med fisk är svårt. Astrid älskar lax (Prinsessfisk), men vi vuxna är inte överdrivet exalterade till just denna firre. Men allt blir bättre med parmesan, så även lax får vi tro!

Sallad en favorit :).

Lunchen på lördag blir denna härliga sallad med jordgubbar. På söndag blir det Omelettrulle, fint det med tippar jag på.

Jamie Olivers majs.

Någon av dagarna skulle jag också vilja hinna med Jamie Olivers Mexikanska majskolvar (parmesan som sagt ;).Det var vecka 23 det!Bild: Bilder från ovan länkade sajter, kludd av mig.

signature

14 comments

  1. Mums vad mycket gott! Allt låter som en dröm för mej vars kök genomgår en storförvandling just nu. Mycket kräm blir det.. ;)Jag minns också tresmak från Konsum. :) Nostalgi! ?

  2. Amlon: Låter underbart med kök under storfövandling, och sicken tur då att kräm är så himla gott :).Sann nostalgi är det, det finns typ samma nu med. Men ändå inte, Det var helt sonika bättre förr!

  3. Mumsig vecka lär det bli jag kommer helt klart “planka” några tips. Var precis vad man behövde så här efter helgen är det ofta lite “mattorka” tycker jag.Tack för det!

  4. Anne O: Veckan började mycket trevligt må jag säga, jag har varit lite emot denna Dijonsenap då jag tänkt att den varit för stark. Men i lagom mängd är den rackarns fin alltså :).Håller med dig, man går All in på helgen och så plattfall på måndag. Då får man plocka fram sin trogna lista, men då den ser trist ut som inför denna vecka. Ja då listar vi några nya. Hoppas det smakar i veckan och att även ni hittar några nya favoriter!

  5. Barfotsgatan: Sno på du, Hoppas det smakar :).Annika M Sriwanna: Min mamma hade gjort denna förra helgen, det tog lite tid. Men det var värt det. Urgod blev betyget då. Nu håller jag tummarna för att jag lyckas lika bra :).Åsa: Burgaren var jättegod tyckte jag, kan tänka mig att den blir snäppet bättre om den grillas istället för steks.Tack så mycket för receptet, ska genast skriva ut och spara till nästa vecka :).

  6. Tack för alla fina mattips! Jag blev inspirerad att rycka upp min vardagskokkonst lite! Fortsätt gärna med det här temat, om du orkar!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *