Smulpajer ?

Min favorit

Boken Smulpajer :till kaffet och dessert är en av mina absoluta favoriter i [bak]bokhyllan. Den gick ur tryck för något år sedan, Men nu är den tillbaka :). Jag såg den på Ica Maxi idag för 149 kr,  finns även hos Adlibris för lite mindre peng. Jag säger som Martha S, That´s a good thing!Här finns några recept ur boken att inspireras av. Denna med äpple- och blåbärspaj pecannötsmulor är min personliga favorit!Pressbild från Albert Bonnier Förlag.

signature

12 comments

  1. Visst blir man sugen på att baka paj så här på vårkanten!! Varför vet jag inte, men alla dessa härliga frukter och bär som är på gång in kanske gör sitt till;-) Boken ser härlig ut!Såg att du hade fått Leilas nya bok… älskar ju hennes a piece of cake, är denna nya i samma stil? Har du provat något ännu? Bildspråket verkar snarlikt och inbjudande i alla fall.GRATTIS I EFTERSKOTT :-)Må så gott,Liselott

  2. Först får jag säga GRATTIS :) för det har passerat mig och sedan får jag säga att jag är tokig i bakverk. Pajer, Toscakakor, mm. Det ska vara något sött men gärna lite nötter i. SUCK nu gick jag igång på det igen…LiseLotte

  3. Liselott: Ja det är något speciellt med kompinationen paj och vår. Paj är alltid gott, men den första pajen som avnjuts i solskenet är likställd men första grillningen på våren. Frihet :).Japp, det bläddrar en hel del i Leilas nya. Det är samma stuk på boken, men här är det fokus på bröd, pizza och pasta. Lite brownies och blondies också för lite sötare takter. Samma lika men olika. Snygg är den, var så säker :).Tack ?Det samma!Liselott

  4. LiseLotte: Tack så mycket :). Jag är med dig, lite sött vill ju människan ha. Gärna med nötter, mums! Mycket lätt att man går igång kring bakverk ja, men det är ju ett så tacksamt och trevligt ämne :).

  5. Jag tror att det var den boken där det fanns ett recept på kiwipaj med daim. Kan verkligen rekommendera hackad daim i paj, det är supergott!

  6. Malin E: Visst är den, Härligt att den är tillbaka igen :).KramSofia: Det var så lite, hoppas du kommer gilla den också. Smulpajer är ju bara så gott :).donnasandra: Låter som en mycket intressant kombo, ska genast bläddra och titta om den finns med. Jag måste ha missat detta totalt, Tack för tipset :).

  7. Den här boken har jag haft ett tag nu, så jag har hunnit baka mig igenom ganska många recept. Det är verkligen en toppenbok, jag håller med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *