Dessert & Bubbel

Jamen då var det helg igen då. Inte mig emot. Jag har en hypad dotter efter några kalas, roliga besök och skoluppträdande. Hon behöver vila den lilla. Här hemma ska en vägg bli klar, vi ska träffa bästa B med familj och så hoppas jag hinna klart med två måleriprojekt. Men det återstår att se ;).

Härlig rabarber brulée

Exakt vad jag ska göra av de fina  rabarberstjälkar som ligger i kylen vet jag inte riktigt än, men denna ljuvliga Créme Brûlée står mycket högt i kurs här hemma just nu. Vi drömmer om den, dottern och jag. Men en paj fylld med hallon och rabarber går inte av för hackor heller. Och denna får vi inte glömma! Vi får se även här ja … ;).

Nytt finfint nummer

Ett nytt nummer av LeParfait är här och jag låter mig omedelbart inspireras. Det blir inget party denna helg, men en festlig Pavlova till helgen är fullt möjligt. Receptet på denna läckerbit hittar du under flik 19.

Snart smäller det för kalas ?

Astrids födelsedag kom lite i skymundan av flytten som skedde två veckor senare. Hon firades med pompa och ståt av närmast sörjande hurrande, men ett kalas vill hon så klart ha. Vi får fira 1/2 år igen. Denna gång 7 1/2 år. Vi inspireras av Johanna Westmans nya Johanna Fixar Fest. Här hittar du ett smakprov på den! Boken vänder sig till lite äldre firare, men inspireras kan man alltid.

Gott bubbel

Så avslutar vi där vi börjar, med rabarber. Det pågår en duell mellan nya smakerna Rabarber och Smultron. Sverige är bara stort nog för en av dem, så en må bort. För mig finns inga tvivel här, rabarber är försvinnande god! Den andra nya favoriten i år är Lokas Krusbär – Päron, frisk och fin tyckte vi.Nu blir det Citygross, Indiska & Ikea. Sedan fortsätter arbetet med väggen. Härligt!En riktigt fin Kristi Himmelsfärd önskar jag er alla!?Bilder: Egna collage med bilder från ovan länkade företag.

signature

8 comments

 1. Vilket härligt inlägg! Massa bra tips! Ska nog gå in hos Le Parfait och sukta lite nu =)

  Ha en fin Kristi Himmelsfärd!

  Kram

  Anna

  Anna: Hoppas att du hittade något smarrigt hos Le Parfait & att den lilla bebben snart bestämmer sig för att komma :).Det samma!Kram/ Helena

 2. Å det bara vattnas i munen! Pavlova låter ju inte fel!:) Älskar att göra dem med färska hallon och persikor – Mmmmm

  Hälsningar
  Sophie?

  Sophie: Mmmm, jösses så gott det låter :)./ Helena

 3. Vilka underbara bilder med sommarkänsla.
  Det behövs för vi har så grått och regnigt i dag.
  Ha en härlig helg!

  Kram!

  Anneli: Igår var det rätt fint här, men idag är det regn i massor. Jag tittar i härliga kok & bakböcker idag och låter mig inspireras :).

  Det samma önskar jag dig!

  Kram

  / Helena

 4. Det låter som ni har en mysig långhelg framför er Helena. Härligt! :)
  Här hemma njuter vi också av Johanna Westmans nya kokbok och planerar framtida fester för fullt. ;) Det finns ju hur mycket som helst som man kan fira och kalas och fester kan man ju aldrig få för många av. ;)

  Sköt om er!
  Kram Lotta

  Lotta: Åh, vi har det mysig vill jag lova. Regnet smattrar ner ute och vi myser inne. Ibland kan det vara skönt att inte kunna göra så mycket ute ;). Jamen visst jag säger det samma, fira det som firas bör. Vardagen blir så mycket roligare då :).

  Det samma!

  Kram

  / Helena

 5. Jag ska önska mej Johanna W:s festbok till min födelsedag :) Verkar himla härlig.Som vanligt dösnygga bilder så man vill ha allting…. Pavlova har jag aldrig gjort. Väljer nog smulpaj :)

 6. …förrsten föll jag pladask för SMULTRON ! Och tyckte rabarbern kändes lite “unken”….. jag som älskar rabarber.

 7. MoaMajken: Johanna kan den där konsten att få till mycket, men med inte allt för omfattande insats. Sånt gillar jag :).Tack så mycket, nu kan jag bara ta åt mig piff av dessa bilder. Men jag håller med dig om att de gjort ett mycket bra jobb med dem.Visst är det tur att vi alla inte tycker lika, att vi uppskattar lite olika här i livet. Jag tyckte att smultron var ok, men lite för “parfymerad” i smaken. Men bjuds den, ja då dricker jag den absolut :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *