Glad Påsk

Chokladtryffelkaka

I måndags kom Helena över på lite fika och babbel. Alltid lika trevligt och det går alltid för långt mellan gångerna. Jag hade bakat min absoluta favorit nämligen Chokladtryffelkaka. Receptet kommer från Arlas Kokbok som kom ut 1999. Om ni ha den liggande där hemma, plocka fram den och inspireras. Den är jättebra. Men åter till Chokladtryffelkakan. Jag bytte ut vetemjölet mot mjölmix och istället för ströbröd så använde jag kokos för att göra den glutenfri. På kakan bredde jag ett tunnt lager Nutella och så lite färgglada minikulor på det. Denna bara måste ni prova i påsk! (Ugnen ska stå på 175 grader)Om ni inte vill ha något chokladigt så kan ni prova denna paj som grund, men hoppa över björnbär och lime och toppar med stora blåbär istället (Finns i frysdisken). Servera med vaniljglass. Jag bjöd min svåger på denna kaka i helgen och han fnittrade för att den var så god, och tro mig han är normalt inte den fnittriga typen :).

Glad Påsk

Nu ska jag gå upp i påsk, barn, familj, släkt, mat, påskägg mm några dagar. Hoppas att ni gör det samma! Vi ses om några dagar!?Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

14 comments

 1. Jisses Amalia – ikväll lyckas jag visst ta mig fram från sockersött till sliskgott vart jag än klickar mig fram. Den ena kakan låter smarrigare än den andra och här vill jag stanna för din såg och lät verkligen supergod.
  Det blir till att baka i påsk… :)

  Glad påsk och tack för god (med betoning på god) inspiration.
  Kram

  Lina: Hoppas att du hann baka kakan i påsk och att den smakade mums :).Kram/ Helena

 2. Hej Helena!

  Tusen Tack för en trevlig dag och en otroligt god tårta!!!!

  Hoppas vi ses snart igen!

  Glad påsk/Helena

  Helena: Jajamen, vi må ses snart igen ja :).Kram/ Helena

 3. oj vad god den ser ut… påminner lite om den där glassen från glassbilen med sådant runt strössel på. Älskade den!Glad påsk Helena!Kram pernilla

 4. Hej!
  Jag hittade hit genom att jag googlade på “smart tvättförvaring”. Kunde dock inte kommentera det inlägget det gällde då jag inte hittade någon sån knapp :)
  Måste bara få fråga var du hittade den där möbeln? Exakt en sån är jag på jakt efter nämligen :)
  en “trälåda på hjul” hade du beskrivit den som.

  Länk till inlägget: http://www.enmammasdag.com/helena/?cat=33&paged=2

  Mvh Ida Selin

  Ida: Jag misstänker att det är den från Ikea som du tänker på. Den jag har haft och åter har planer på att måla och sätta text på. Hoppas hoppas :)./ Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *