Helg

Så fort en vecka går ändå. Man tror inte riktigt det när väckarklockan ringer på måndagen, men vips så är fredagen här. Denna fredag bjuder på snö i massor. Vacker kristallsnö i stora lätta flingor. Vackert genom fönstret. Förtret när man går ut …. Nej, vi vårar till det lite igen :).

Helg 1

Jag hade tänkt köpa nejlikor, men när dessa underbara ranunklar stod bredvid var det ingen match. Ranunkel går före de flesta snittblommor i min värld. Något annant som sätter guldkant på livet är Lindt:s Lindor – chokladpraliner, Mamma Mia så goda de är. Jag äter någon mörk och så bryter jag av med en vit. Kärlek!

Helg 2

Mer vår, årets första pelargoner är planterade. Jag har tidigare kört strikt Mårbacka, men igår köpte jag några andra sorter. Dessa två heter Pink eggshell & Coronia och kommer från Sörgårdens pelargoner. Ska bli mycket spännande att se om jag lyckas. Medlem i Svenska Pelargonsällskapet och allt :).

Bild 3

Astrids rum var det första hörnet i hemmet som blev tillfixat. Det är dock med det rummet som allt annat, det är nästan klart. Efter att vi bott in oss lite så inser vi att vi behöver flytta runt möblerna en aning för att det ska bli som bäst. Elemetskyddet ska inhandlas och tavlorna ska upp på väggen. Astrid är mycket fötjust i den med Bambi på. – Jag kan ALLT mamma, bara jag vill! Yes you can! Nästa helg SKA rummet vara helt klart, det har vi tummat på Astrid och jag.

Bild 4

I julklapp till mormor, farmor samt några kompisar köpte vi armband från Childhood att ge från Astrid. Det var vi inte ensamma om, dessa armband var nog en av årets hetaste julklappar tillsammans med en get & 15 min för hjärtat. Igår låg de i brevlådan och Astrid som hört om barnens rättigheter i skolan blev rörd till tårar när vi läste om vilket kapitel i barnkonventionen som de olika färgerna på armbanden symboliserar. Bäst gåbortpresententerna ever!Helgens filmtips blir denna, ack så bra den var ändå.En riktigt fin helg önskar jag er alla!?Fotografier: Helena – En mammas dag.

signature

14 comments

 1. Gillar verkligen de ljuvt rosa ranukler du valde till den oerhört vackra kinesiska vasen. Själv har jag så svårt för nejlikor, så jag tycker du valde helt rätt:-) Väntar oxå på childhood armbanden, härligt att höra att de är på gång!TACK för lite vår inspiration!!Önskar dig och familjen en fin fin helg :-)

 2. Åh, VAR har du fått tag på de ljuvliga ranunklorna??? Jag såg en bild på en bukett med liknande sådana förra våren och har varit på jakt efter dem sedan dess – men utan resultat. Tur att du bor i min närhet – nu måste du avslöja butiken!! Trevlig helg! Kram!

 3. Liselott: Ranunklar är så härliga, man blir glad bara man ser dem :). Vasen är en favorit även den, fyndad för ynka 15 kr på St Erikshjälpen i höstas. Jag förstår dig ang nejlikorna, jag hade länge problem med dem också. Såg dem som begravninsblommor bara. Men så satt jag och studerade en förra våren, och de är otroligt vackra tycker jag nu. Har hört fler som fått sina armband nu, urfina är de. värda att vänta på :).Tack & det samma önskar dig och de dina!Victoria: Jag hittade dem på Plantagen i Hemlingby :). Det fanns liljor och anemoner (har lärt mig namnet på dem idag minsann) också. Samt några helt sjukt söta kvistar med små små rosliknande blommor på. Som jag inte lärt mig namnet på idag då. Men ack så fina de var :).Trevlig Helg!Kram

 4. Å vilken vacker vas med ranukel i! Mycket fin bild med härliga färger!

  Trevlig helg till hela din familj!

  Annelie

  Annelie: Härligt :).Och en fin start på nya veckan till dig & de dina!

 5. Visst är det underbart när vår- och sommarblommorna börjar komma fram och man känner hopp om att våren snart är på väg? Jag längtar till våren nu och när den är svår att finna utomhus under all snö tar jag precis som du in den istället genom olika blommor. Som en liten påminnelse om våren.

  Vilka vackra tavlor! Jag förstår att din dotter gillar den med bambi på. Jag gillar budskapet. Samma budskap försöker jag ge mina döttrar. Att allt är möjligt och att jag kan och duger som jag är.

  Trevlig helg!

  Kram Lotta

  Lotta: So it is, just nu är det vargavinter ute, men vår här inne. Man må hålla tågan uppe för att inte gå i ide :). Precis, kan man få dem att tro på sig själva kan de ju faktiskt gå hur lång som helst. Gillar!Happy måndag!Kram

 6. åh håller med! Ranunkel is the shit! Så fina! och anemoner… men de blommar ut så fort bara… Ska köpa nejlokor och binda en sådan där bakelsebukett snart tänkte jag… älskar buketter som ser ut som små brudbuketter:)

  Du, Lindor-kulorna är ju farligt goda! Finns inget magmål när jag äter dem!

  Hoppas du får en riktigt fin lördag!

  Kram

  Pernilla: Ajdå, då gäller det att njuta anemonerna snabbt. Men det där lät hur fint som helst, en bakelsebukett av nejlikor. Måste jag också prova :). Londor är förenat med fara den saken är klar ;).En fin start på veckan önskar jag dig!Kram/ Helena

 7. Åh så roligt att se din fina chokladskål! Har kaffekoppar i samma mönster som står långt inne i skåpet nånstans, men de var ett tag sen de användes. Skålen såg riktigt fin och vårig ju nu när jag såg den så jag får nog leta reda på mina koppar. Man borde ju använda “finporslinet” mer till vardags egentligen, det gör det ju lite festligare och det kan man behöva nu i vintervädret. Kram.

  Johanna: Jag tror att man ska tänka så, man använder porslinet efter sug istället för bara vid festligare tillfällen. Tänk så mycket härligare en vardagmiddag med fiskpinnar blir på fina tallrika och tjusiga glas. Eller en kopp te i kinakopp :).Kram/ Helena

 8. Jag tittar ofta in i din blogg utan att lämna någon kommentar eller hälsning men nu vill jag passa på att säga att din blogg är riktigtriktigt härlig att läsa! Underbara bilder och ofta tänkvärda texter!
  Idag har du också bidragit till att minst en till person (Fast säkert många fler!) kommer kika in till Childhood och beställa deras fina armband. :)

  Ha det gott!
  //Johanna

  Johanna: Hej! Så glad jag blir att du skriver en rad. Tack :). Armbanden är fina på alla tänkbara sätt, jag har mitt på mig idag!Det samma!/ Helena

 9. ranunckler är verkligen min favoritblomma!! Så fint!
  jag längtar enormt till våren nu….här har vi haft -20 grader i helgen, det är INTE ok.

  Erica: Här var det – 20 imorse, det är liksom ingen lek då. Burr! Ranunklar å andra sidan, ljuvliga :).

  / Helena

 10. Pelagoner är ju ljuvliga! Min sambo är lite allergisk, annars hade jag fyllt huset!

  Min syster gjorde bonsai av en pelagon en gång, väldigt vackert. Det rekomenderas.

  Mia: Jag har förstått att den är ganska stark pelargonen. Jag tål inte julblomma, men pelargon går tack och lov fint :). Bonsai låter helt fantastiskt, den som hade gröna fingrar ändå!/ Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *