I Like!

I julklapp fick jag den fina kokboken Hemma hos Melker Andersson av min mamma. Den är verkligen urfin denna, jag blir glad av att bläddra i den. Melkers recept i kombo med vackra bilder av Jenny Grimsgård är en oslagbar kombo. Första receptet jag provade var Clafoutis med körsbär.

Clafoutis

Innan jag fick boken hade jag ingen koll på clafoutis alls, men nu ser jag dessa i tidningar och bakböcker hela tiden. Mycket skumt :). Jag förstår dock att det skrivs om denna kaka, som påminner lite om tjockpannkaka fast ändå inte … Svårt att förklara, Men urgod är den. Att den sedan är mycket lätt att fixa till är ett plus. Det enda som är lite knöligt är att mixa mandeln till mjöl, man får ligga i lite och skaka mixern så att det blir jämt och fint. Jag gjorde 4 st clafoutis[er]* av smeten men det kan nog räcka till 6 st också om man inte gillar sina bakverk rediga. Jag köpte körsbär i lag då de inte är i säsong, men jag skulle tro att det funkar med hallon, björnbär eller blåbär också.Här hittar ni receptet! Detta måste ni bara prova! * I kokboken tipsar de om att kakan blir mycket godare i mindre formar än i en stor, så jag gjorde som Melker sa :).Bild: Eget collage med bild från recept.nu.

signature

8 comments

  1. Jag vill också ha den här boken, jag är så svag för kokböcker. Jag har alldeles för många som jag inte använder så nu får jag verkligen lägga band på mig och inte bara köpa hejdlöst. Roligt att höra att boken verkar vara lätt att följa och inte allt för komplicerad.Melker är så duktig, skulle gärna äta på någon av hans krogar, det får bli nästa gång jag är i Stockholm.Ha en skön dag Karin

  2. Lillsnörpan: Ohh det ÄR mycket gott också :).Karin Josefsson: Samma här, de är ju ofta så vackra att bläddra i. De ger ett hopp i vardagen med all mat som ska lagas, och även om man nu inte använder dem så ofta så gillar jag dem. Denna är mycket bra, en keeper som jag rekomenderar varmt.Har inte heller besökt någon av hans restauranger, skulle dock vilja även jag. Nästa gång som sagt :).Det samma önskar jag dig!Isabell: Precis, så gjorde jag denna gång. Jag har även provat att köra dem i matberedaren, med knivarna om du hänger med. Det går också bra om det är mer nötter. Kan bli lite svårt med denna mängd tror jag. Lycka till!Lo: Mums it is :).Kat: Det var så lite så :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *