13 Januari

Denna bild är är precis så som det är här hemma just nu, det är ok Men det finns massor att göra. Ögat vänjer sig farligt snabbt och man blir hemmablind. Det pippigulaskåpet som jag nästan varnade gäster om innan de kom på besök tänker jag snart inte ens själ på att det är just pippigult längre. Jag ser inte till vardags att tapeten slutar där bakom skåpet för att vi hann inte längre innan jul.

Skåp i vardagsrum

Måtten på hyllan som ska sättas upp och tapetproverna ligger i högra lådan i skåpet. Samma skåp som från början inte skulle fyllas innan det var målat och klart :).  Att fotorafera sitt hem rakt upp och ner, utan att flytta på ljustakar och puffa kuddar är det bästa man kan göra för att se sitt hem med andra ögon. Prova får ni se. Här på bilden ser jag allt som vi bör göra för att färdigställa rummet som vi egentligen vill ha det. Nästa vecka är vikt för att få till väggar, byta lister, få till hyllor , välja eventuella fondtapeter/färg samt måla vitrinskåpet. Sen får entréplan vara klar så när på en köksrenovering light i vår. Ett rum i taget, steg för steg så ska det nog bli ordnig här hemma också. Och även om det skulle vara urskönt om allt vore klart redan så må jag säga att det där tipset om att boa in sig en smula först, det är inte för intet att det häng med så länge. Det är nog först nu jag börjar få ett hum om hur jag vill att det ska bli, och banne mig om det inte kommer att bli bra också :).Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

14 comments

  1. Hej! Vilken inspirerande & fin blogg du har :) Var har du köpt det pippigula skåpet? Ikea? Vad heter det i så fall? kram Nilla

  2. Hej!Jag tycker inte att det ser ut som ett “opiffat” skåp, minsann! Positivt menat. Superfint! Som du själv säger, så är det vettigt att vänta och bo in sig lite, innan man gör allt färdigt. Ska bli riktigt spännande att följa fortsättningen.Fortsatt trevlig vecka!

  3. smile: Tänkte kanske mer på helheten, allt som inte är klart och så prylar i massor på skåpet. Jag gillar vissa delar, vissa vill jag komma vidare med. Ja du vet, så som det nästan alltid är, det finns projekt att ta tag i ständigt :).Tror också det, mer än någonsin faktiskt. Jag hade en helt annan bild av hur jag ville ha det här innan vi flyttade in. Men ibland är det en kovänding som gör hemmet :).Det samma!Pjöller Maja: Tavlan är en del av ett set om två som hittas här tillsammans med LOVE -tavlan: http://www.etsy.com/shop/theloveshopVi har några tryck i Astrids rum från The Love Shop också som är ljuvliga, den med kaninen samt den med rådjuret som tror på sig själv. Rekomenderas varmt.Tusen Tack för Tack :).

  4. På den här bilden gillar jag faktiskt skåpet som det är, även om jag inte är ett fan av gult normalt sett… Men man kan väl ändra sig?

  5. Hej Helena!Tycker det ser finfint ut fastän det är “opiffat”, men du har rätt, det är väldigt lätt att bli hemmablind och provisoriska lösningar har en förmåga att bli permanenta… Att ta kort är nog inte helt fel för att få syn på det där som inte “borde” vara där. Men ibland kan man inse att något man ställde nånstans bara för att bli av med det faktiskt gör sig ganska bra där det är!Lycka till med rust och piff och passa på att njuta under tiden, för vad ska man göra när (om) allt blir klart???Kram kramVictoria

  6. Nä, måla inte, låt det sticka ut och vara gult, eller vad för färg hade du tänkt dig, säg inte vitt bara!? Varför är så många hem vita och tråkiga och likriktade idag? Bra blogg annars, men det vet du j redan ;-).

  7. Tove: När Ikea först kom med denna färg så antog jag att de blivit galna på designavdelningen. Lika så när vårat första skåp (som sedan blev vitt) monterades ihop. Men färgen växer faktiskt lite med tiden, jag säger inte att det är troligt att skåpet fortsätter att vara pippigult. Men färgen växer, så visst får man ändra sig :).Victoria: Jag har ett exempel till, det fattas en bit list mot taket i vardagsrummet, jag kan nästan slå vad om att den kommer att saknas om ett år också :). Visst är det så, ibland är det just de provisoriska lösningarna som blir det bästa på sikt.Haha, japp du har så rätt. Man får helt sonika se till att Aldrig bli riktigt klar ;).Kram KramFlis: Ja du, exakt vilken färg skåpet ska få är lite oklart än. Hela entréplan blir vita väggar och mörka golv så det är skåpet som fått äran att vara färgklicken. Jag vill att färgen ska sticka ut lite och vara varm, lite som det pippigula men ändå inte den. Grunnar vidare med andra ord :).Tack snälla ?

  8. Det ser jättesnyggt ut som det är :) Inte så att det inte kommer bli snyggt när du gör om som du har tänkt dig, men det ÄR faktiskt snyggt nu med ;) Så coola tavlorna var tillsammans ovanpå skåpet. Jag har inte fallit för “postrar med budskap”-trenden, tvärtom, men nu blev jag faktiskt sugen. Och ingen Beatles-fan är jag heller men detta var riktigt fint tycker jag :D

  9. Bra idé det där med att fota hemmet för att således få se det med nya ögon! Det ska testas! En jättefin hörna tycker jag du har med det gula skåpet och de vackra böckerna! Hälsn. en trogen läsare av din blogg.

  10. Snygg bild! Du skriver att man ibland måste fota allt som det är dvs ostylat för att se hur det verkligen ser ut. I mina ögon ser den här bilden väldigt stylad ut. Så ser inte mitt hem ut, kan jag lova. Så det är en sanning med modifikation att man ser det som det är- prova att se det ut MIN synvinkel istället! Det ser jättefint ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *