Ljus

Ofta vill jag lite för mycket för mitt eget bästa. Jag vill att allt ska bli klart NU, inte om en månad eller kanske mer rimligt om ett år. Min hjärna går på högvarv och jag löser problem efter problem varje kväll som jag sedan löser igen på morgonen. Inredningsproblem, trevliga I-landsproblem. Men hade man inte dessa att fylla huvudet med också för att balansera upp alla andra kom ihåg och måsten skulle man nog bli galen. Igår grunnade jag, Nu är Johan på Ikea :).

Lampa Trål

Det började med att jag gillade känslan i sovrummet på denna bild, minns ni? Lamporna på bilden var (är) underbara men de är lite väl stora och så spelar de i en helt annan prisklass än de lite mindre lampor som jag hittat istället. Trål från Ikea har Astrid på sitt skrivbord och jag måste säga att jag gillar den lampan skarpt. När jag sedan fick reda på att den även fanns som vägglampa för 149 kr så ropade jag: Såld! Några dagar senare hittade jag även dessa bilder via Alvhem. Så funderade vi inte ett varv till på det, skönt :).

Lampa Trål (två)

Jag tyckte mycket om känslan i detta sovrum också, en helt annan känsla än i den förra inspirationsbilden men med samma slut. Här finns mycket lugn. Det vackra fönsterpartiet påminner mig om min farmors sovrum som hade liknande fönster. Jag minns hur vinden svepte runt i gardinerna och fyllde rummet. Fina minnen av sommar och barndom. Även om vårat sovrum ser helt annorlunda ut så är vi på rätt väg med dessa bilder känner jag. Fint så för nu.Då jag skickade Johan till Ikea så var det sagt att jag skulle ta städningen, här må läggas på ett kål :).En riktigt fin lördag önskar jag er alla!Bild: Eget collage med bilder från alvhemmakleri.se

signature

12 comments

  1. Underbart med inspiration. Själv går jag och funderar på en datorlösning. En stationär dator som ska gömmas men gå att använda. :-) Ska följa Ditt exempel och leta inspiration genom bilder.Vilka fina bilder Du hittat! Jag som inte är den vita typen tycker att allt ser otroligt vackert ut.

  2. Vad fantastiskt snyggt och mysigt ni har det vid er matplats! Blir spännande följa fortsättningen. Håller med dig i det här inlägget om att lampan Trål är snygg! Vi har köpt en golvlampa (efter att ha sett den i en annan av Alvhems lägenheter..) som jag gillar skarpt. Helt klart snygga vid sängen också!kramLisa

  3. Hej!Vad roligt att du delar med dig av ditt hem, tack för inspirationen. Känner igen mig grymt mycket när du skriver att du vill ha klart allt på en gång…samma här! Vi har bott i vårt hus i 2 ½ år och har hunnit en bra bit på vägen. Vissa renoveringar har blivit av och blivit mycket bättre både avseende boendet och inredningen då vi haft tid att bo i det ett tag…(trots att jag hatar byggdamm…)helt plötsligt klarnar det; så vill jag ha det och man slipper ångra sig senare! :)//Anna

  4. Tack för tipset om Trål vägglampa! Jag har också tittat på denna och tycker den är en mycket bra kopia på Bestlite. Jag hittade den när jag letade belysning inför vår försäljning med Alvhem. Känns som en klar favorit till vårt nästa hemFörstår precis hur du känner – allt klart NU!Ha en skön lördagskväll!

  5. Hej! Jag tycker att bilderna är jättefina..Jag har nyligen hittat till din blogg och följer den nu varje dag. Du bor i Gävle..tror jag..?? Jag bor nämligen också i Gävle.Ha en trevlig kväll

  6. TRÅL växer onekligen ju mer den syns överallt. Jag tyckte den var liten i början men nu kan jag nog tänka mig den ändå. De gör sig verkligen supersnyggt på bilderna du visar.En fråga, var sitter strömbrytaren? Vore ju klockrent att gömma kabeln i väggen om brytaren sitter “rätt”.

  7. Alla: Visst är det något visst med dessa bilder, fotografen har verkligen lyckats må jag säga. Trål lamporna är små keepers må jag säga, riktiga fynd till det priset.Chatarina: Så roligt med en bloggare till från Gävle, för visst stämmer det att jag bor här :).Det samma önskar jag dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *