Tävling

Tävling i samarbete med Underbara Barn

Nästa helg 2-4 oktober är det dags för Underbara Barn – Sveriges största barnmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. Titta på barnteater, lyssna på seminarier och botanisera bland 90-talet utställare. Nu har Du möjlighet att vinna två biljetter till mässan. Biljetterna gäller även som inträde till Hem och Hem & Villa som pågår samma helg.  Vi har nio paket att lotta ut till våra läsare. Ta chansen!

Allt Du behöver göra för att ha chans att vinna, är att berätta något som Du upplevt tillsammans med barn. “Underbara barn säger underbara saker”. Dela med Dig av något roligt som Ditt barn har sagt eller gjort. Skriv ned anekdoten i kommentatorsfältet, så är Du med i tävlingen. Lycka till!

Tävlingen pågår till och med måndag 28 september. Glöm ej att skriva Din mejladress i kommentaren så att Du går att nå vid vinst.  Tävlingen är avslutad.

signature

18 comments

 1. Lea har ju inte börjat prata än men en höjdare som hon gjort lite då och då, framför allt när hon sitter i mitt knä i en stor folksamling, är ju att dra ut tröjan eller skjortan som jag har på mig så att BH och hela kitet syns och skratta och peka och pilla… Generande, minst sagt. :)

 2. Min frågvisa fyraåring frågar ofta om vi är framme snart när vi närmar oss hemmet och vi svarar då med en motfråga om han känner igen sig. “Ja, jag är Theo!” svarar han då. :) //Mamma P (toxikolog@hotmail.com)

 3. Förra året under Halloween/Alla helgona sa min dotter Maya (då 4,5år) till pappa och svärmor med lugn och stilla röst:- NI kan ta det lugnt och tänka lite på de döda, för mamma och jag kan inte för vi ska till stan och SHOPPA!!!

 4. Till Bredbandsbolagets kundtjänst stora nöje passade min precis fyllda ettåring på att kissa i makens router precis när han ringde in för support av internet förra veckan. Killen i supporten skrattade så han nästan grät och hjälpte maken med allt på distans, så han kunde fokusera lite mer på sin bebis :-) . En ständig källa till nöje är denna episod i vårt hem! Vore hemskt roligt att gå på mässa. Ha en trevlig helg!

 5. Det här hände för ganska många år sedan, när min nio år yngre lillasyster var runt tre år. Vi åkte på ett fullsmockat tåg där många var tvungna att stå upp. Ett par av människorna som stod upp var väldigt korta (om det är politiskt korrekt att säga dvärgar så var det två sådana) och min lillasyster fick syn på dem och sa väldigt högt och väldigt tydligt: “Titta mamma! Två dockor!”. Eftersom mamma tyckte att det var lite pinsamt så sa hon åt min syster att vara tyst, men hon fortsatte tjata om de två dockorna och fattade inte varför mamma inte var lika exalterad som hon över dessa pratande och gående dockor :)

 6. Min kära dotter har en rad underbara kommentarer, men den senaste kanske är den bästa. Vi sitter runt middagsbordet tillsammans med mina föräldrar och diskuterar när vi kan åkta tillsammans på IKEA och ha en härlig weekend tillsammans. Efter ett tag griper jag tag om makens almanacka och han drar den relativt snabbt tillbaka och säger – Inte får ni se i min almanacka, det är ju sekretess! ;) Dottern efter ca 15 sekunder – Sekretess? Det skulle du ha tänkt på innan du gifte dig! Tänk att en sjuåring kan vara så klarsynt. :)(erika.home@telia.com)

 7. Frank tre år är inne på engelska och har precis lärt sig mummy och daddy. När det kommer till barn är det dock svårare. Vi berättar att det heter children, men det är märkbart svårare. Nu går han och ramsar – mummy, daddy och…killing.

 8. Halloj Helena,så skoj för er att flytta, blir lite avundsjuk jag älskar att flytta och få inreda allt från start! Tror jag har några grejor du skulle tokdigga, bla supercoola industrilampor (ligger inte ute i webbutiken ännu men jag kan mejla bild om du vill.) Snart får vi även in HELA Cath Kidston´s ÅF-sortiment – hur kul som helst ska det bli… Dags att hitta på ngn kul aktivitet tillsammans tycker jag!Kram från Kickipå Thyrasgård/Countrystyle

 9. Hehe är alldeles för glömsk för att komma ihåg vad mina små (?) gullungar vräker ur sig…Vill egentligen bara säga att du har en sån underbar blogg kan inte fatta att jag missat den så här läääänge! Ska genast läsa ikapp nu…Ha en fin dagKram Gunilla i Singapore

 10. Alla tävlande: Så roligt att läsa dessa små anekdoter i vardagen, många skratt denna morgon :). Kicki: Hello där! Ja det ska bli skoj med flytt snart. Jag grunnar så jag snart bli blå på stil och färger till nya hemmet. Kul, men man blir lite snurrig :). Jag kikade in hos dig härom dagen och såg mycket nytt och fint. Lägg av, HELA! Så lycklig jag blev nu då :).Absolut, mejla mig bilden på lampan och så spånar vi lite vidare.Krama home far away: Hej Gunilla, Tack! Så glad jag blir för din kommentar. Varmt välkommen hit till mig :).Kram

 11. Vi är precis hemkomna från en härlig resa till varma sköna Thailand. Min (annars) härliga son började varje morgon med att säga “Inte bada mera, mamma”, detta innan vi ens hunnit doppa tårna i vattnet :-) Han skulle nog helst velat ligga inne i luftkonditioneringen och se filmen Bilar på repeat!

 12. Jobbade på en skola för snart två år sen då en liten flicka i 6 -års ålder, som just kommit hem från en utlandssemester, hoppade upp i mitt knä och tittade intensivt och undrande på mina ögon och så sa hon : “Du har nästan lika långa ögonfransar som flodhästen vi såg på safarit..! ” Så gulligt och det får man väl ta som en komplimang ;-)Annelie

 13. Min dotter frågade mig om sin moster häromdagen: dottern: Mamma har moster glasögon ibland? (mostern hade då glasögon på sig för tillfället)Jag: Ja det har hon.Dottern: Är det ibland nu?Jag: Ja det är det väl.. Tyckte det var en himla härlig kommentar från en snart 5-åring :)

 14. Kian 3 år (var han då) kommer in i köket med kolsvarta händer. Åhhh vad smutsig du är, ropar jag. Vad har du smutsat ner dig på då? Kian vänder upp händerna och svarar: På händerna!

 15. Jag hade planerat en ny växt i rabatten och stod lite på håll och beundrade det hela. 6-årige sonen ställde sig bredvid mig och jag sa “tycker du inte att den smälter in bra där”. Då svarade han “Jo mamma, precis som en kamelont!” :-)

 16. Min charmiga 3 åring säger ofta så roliga saker, underbart underhållande. Han kan få den mörkaste och jobbigaste dagen att bli helt fantastisk!A vräker ofta ur sig kommentarer som får mig att tycka att han är “lill-gammal”!A var för ett tag sedan på MCDonalds med sin pappa. Precis när de börjat äta (och pappa har en massa pommes frites i munnen) säger A:-Pappa! Ta inte 10 stycken pommes fritts i munnen utan ta en åt gången istället! Annars tar det slut så fort….=)

 17. Familjen renoverar hemma, pappa gör det mesta av jobbet, sonen 2,5 år är väldigt intresserad av att hjälpa till. Samtal vid frukosten2,5 åringen: Pappa har en stor hammare Mamma & Pappa: Ja det har han 2,5 åringen: Jag har en liten hammare. Mamma& Pappa: Ja, du har en liten hammare. Mamma: Vad har mamma för hammare? Sonen tittar på mig, skrattar och säger: NEEEEJ, mamma lagar mat. Detta är numera en klassiker i vår familj! :)

 18. Sara 5 år har fått sitt nytvättade hår uppsatt i en handduk på huvudet och beundrar sig själv i spegeln.Sara: Jag ser ut som… som… vad heter han som är uppe i himlen och pussar alla djuren? Jesus! Vad heter hans mamma?Pappa: Maria.Sara: Ja, just det! Maria ser jag ut som.En annan klassiker.Elina 4 år vaknar jätteledsen och säger gråtande till pappa:- Min arm är lös! (Armen hade somnat…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *