Frukost

Dagens frukostVeckan kunde ha börjat bättre, vi försov oss alla tre så det blev hopp ur säng. En snabb sväng förbi köket, i kläderna och iväg. Puh! När Astrid väl var på plats i skolan var det äntligen dax för frukost. Jag pendlar mellan två frukostar, äggröra med skinka och grönsaker. Eller som idag Turkisk yoghurt med lite vanilj, grovhackad mandel, blåbär samt lite lönnsirap. Jag har dessutom börjat dricka Bravo Friscus på morgonen, den sägs ju mota förkylning eller i alla fall lindra symtomen och så här inför sjuksäsongen tar man till alla knep :).Vad äter du helst till frukost på vardagarna?Fotografi: Helena – En mammas dag. Quote: Oscar Wilde.

signature

11 comments

  1. Jag äter helst ingen frukost alls. Den liksom fastnar i halsen och när den väl trillar ner lägger den sig som en sten i botten på en bitter och uppgiven magsäck.Brunch, däremot! Det älskar jag och den ska helst innehålla allt.Bär, yoghurt, ägg, bacon, färskpressade frukter, kaffe, bröd, ostar osv…

  2. Knaada: Jag kan hålla med dig där, jag kan tex inte äta bröd tidigt på morgonen. Eller när jag nyss vaknat. Jag äter först några timmar senare, när magen säger att det är ok. Brunch, Love it :).

  3. Oj, jag skulle gå under om jag inte fick frukost på morgonen!Här är det te i halvliterskopp från Paradis som gäller tillsammans. Lite fil/yoghurt med müsli och en skink/ostmacka brukar slinka ner det också.Problemet här är nog att man snöar in på en och samma frukost. Variation är svårt att uppnå i arla morgonstund. ;)Återigen Helena, jag älskar dina bilder och det du åstadkommer genom att kombinera färg och form med text. En stor inspirationskälla till den egna bloggen!=)

  4. Vilken lyxfrukost du äter :). Jag äter i princip bara vaniljyoghurt med min egen blandning av ca 80% linfrö, osötad musli och gojibär, och på helgen kaffe och tex proviva.

  5. Inspirerande att läsa om andras frukostar, tänk om man skulle våga prova något helt nytt, detta vanemässiga mål ;o). Här är det om det är tidigt te och ett par mackor som gäller, ibland också lite fil och mysli. Typ en ostmacka och en med kanske leverpastej och gurka. På helgen eller om det är lite senare än vanligt blir det kaffe med varm mjölk och kanske kokt ägg med kaviar på mackan.. Ett tag åt jag avocado och tomat på knäckebröd istället för ost, men halkar lätt tillbaka ;o)..

  6. lillstrumpan: Jag önskar att jag vore en riktig frukostmänniska av rang när jag läser om halviters tekopp och mackor. Det låter så gott :). Visst är det så att man lätt snöar in, i ca 2 år åt jag alltid havregrynsgröt. Jag älskade det och kan fortfarande helt plötsligt bli sugen på det. Tack så mycket för dina fina ord, de värmde och peppade.KramCaroline: Tycker du det, yoghurten kanske med blåbär. Men äggröra vet jag inte om det är så lyxing … Men gott :). Din musli låter mycket nyttig och fin, får nog googla lite på recept där ;).Tova: Visst blir man lite sugen på att bryta frukost-mönstret ibland. Att gå helt i en annan riktning. Om man alltid äter gröt, ja då kör man till på en grande soothie istället :). Avocado på macka istället för smör har jag kört tidigare, det ska jag gå tillbaka till tor jag. Sååå gott :).Kok ägg med kaviar står i en frukostklass för sig det med. Man Tackar så för nyupptäckterna.

  7. De allra flesta dagar äter jag en skål med bär och frukt och en macka. Har jag lite extra tid så blir det en smoothie och en macka.

  8. Susanne: Åh så gott det låter med en skål bär och frukt. Kanske man skulle göra en mini-fruktsallad imorgon. Längtar redan :).

  9. Roligt att du skriver om turkisk yoghurt. Jag har, efter en höstresa till Grekland, börjat att äta grekisk yoghurt till frukost istället för vanlig naturell. I Grekland åt jag med valnötter och honung här hemma med hemmalagad musli eller bär. Och en latte. Detta har blivit min nya favoritfrukost. Jag åt också havregrynsgröt tidigare. Det åt jag i flera år. Funkar fortfarnade då och då :)

  10. Caroline/Drömlägenheten: Tack så mycket fina Caroline, så glad jag blir :).KramPostadress Torslanda: Jag har mycket svårt att skilja dessa två åt även fast jag fått det förklarat för mig här på bloggen både en och två gånger :). Jajamen, valnötter och honung har jag också haft dille på en period. Urgott det med! Havregynsgröt är en riktig klassiker. Snabbt, gott & nyttigt. Jag äter det sällan nuför tiden, men efter att blivit påmind om den igen så åt jag gröt till lunch idag :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *