Gårdagens middag

SquashsoppaIgår var det onsdag vilket betyder soppa till middag här hemma. Jag hade inga direkta idéer på just vilken soppa vi skulle äta så därför blev jag extra glad när Hälsokokboken damp ner i blevlådan lagom till lunch. Vilken härlig bok! Det är det mesta och det bästa från Ulrika Davidssons tidigare GI-böcker med några ytterliggare recept, några nya snygga bilder och en aning omarbetade recept . Nu tillsammans i en fin rosarutig kokbok. Rekomenderas varmt.Så till squashsoppan då som man hittar på sidan 200 i Hälsokokboken. Ingredienserna ses ovan och så här gör man:Skär squashen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn squash, lök och vitlök i några minuter. Tillsätt salt, svartpeppar och rosmarin. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka under lock i ca 15 min. Häll soppan i en matberedare eller använd en stavmixer och mixa den slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den koka upp. Tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.Häll upp soppan i tallrikar och toppa med västerbottenost och en rosmarinkvist. [Receptet är tänkt till 4 hungriga]Bild: Eget collage med bilder från istock.com.

signature

4 comments

  1. Hej Helena!Vad är det för typsnitt du använt i ordet “squashsoppa” på bilden? Tycker den är så himla fin och jag tänkte använda typsnittet när jag fixar inbjudningskort till min sons kalas. Skulle vara evigt tacksam för namnet!MvhErica

  2. Erica: Typsnittet heter Pea Jenny Script. Ett mycket fint teckensitt som tyvärr saknar å, ä, ö så man få pilla lite. Lycka till :).

  3. Erica: Det var så lite så. Precis, man får fixa dem själv. Inte så svårt att göra i sig, men man ska komma ihåg den också :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *