Vad vi dricker 2009

Rabarberläsk [Törstsläckaren]Efter att ha tittat på lite sommarbilder från åren som gått så inser vi att vi varje år snöat in på en dryck per år. Förra året var det Ramlösas Persimon som tyvärr inte finns längre, året innan var det körsbärssaft. I år är det blandningar med sodavatten som varit it drycken. Rätt så stark jos eller saft blandas med sodavatten och toppas med is. Fläder, körsbär, päron eller tropicana blir alla juvliga, Men bäst av dem alla är Rabarberläsken från Ingela Pärssons bok Dags för dessert. Lite mer jobb än bara blanda drycker, men det är väl värt jobbet :).Rabarberläsk2 dl vatten2 dl strösocker500 g rabarberkolsyrat mineralvattenis

Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Skala rabarbern och skär i mindre bitar. Koka rabarberbitarna mjuka i sockerlagen. Låt rabarbern rinna av i en fin sil och ta vara på saften, pressa inte utan låt rabarbersaften rinna av sig själv. Låt svalna och blanda med mineralvatten (Eller sodavatten som vi säger )och mycket is.

Färdig att njuta!Bild: Eget collage med bild från boken, Dags för dessert.

signature

15 comments

 1. Linruz: Jag har varit dålig på bubbel tidigare då Astrid inte gillat bubblor. Men nu är hon med på bubbelfronten så Sodastreamen går varm :).Hoppas att du mår bättre idag!Kram KramVardagstugg: So it is :).

 2. Mums! Och varför inte piffa till det med lite riktigt bubbel också ;) Jag har inte provat iofs men lite rabarbersaft och ett mousserande vin, hur fel sommardrink kan det bli??? :)//M

 3. Minks: Precis, då kan denna dryck höjas till oanade höjder :). Jag har inte heller provat kombon, men tanken känns mycket välkommen må jag säga. Mums!

 4. Ser otroligt gott ut, på bilden! Här hemma är barnen för små än för att gilla bubblor, men det kommer väl med tiden :-)

 5. Verkligen läskande tips du kommer med, skall provas när solen är tillbaka:) Jag kan tipsa om att ställa en rabarberstjälk i ett glas med vatten och låta stå en stund det blir så där lagom fräscht och gott samt att det ser dekorativit ut för ögat..//Anne O

 6. Mrs.b: Det kommer nog med tiden det där som sagt. Vi vispade ur mineralvatten och dyl till Astrid tidigare, då fick hon känslan av bubbel men det stack inte i näsan :). Anne O: Mmm, nu ska det tydligen regna och vara kallt några dagar så då får läskandet stå på vänt lite. Man tackar för tipset, det ska jag prova redan idag :).

 7. Vi har också helt snöat in på rabarbersaft med bubbeldricka…jag har använt receptet ur Leilas “A piece of cake” och den blir jättgod…så där lagom söt!

 8. Anna Rönnblom: Leila har ett recept också ja, det må vi prova också innan säsongen är över. Tack för tipset :).

 9. Åh tack för tipset!! Lät verkligen läskande. Hoppas att värmen kommer tillbaks för då passar den här perfekt!!Jag passar att på att önska en riktigt skön sommar!MvhKarin

 10. Ellas Inspiration: Mycket läskande, absolut :). Ja nu är det dax för värmen att komma tillbaka om det ska kännas som det blev någon sommar 2009.En riktigt skön sommar önskar jag även dig!Kram

 11. Good post! I plan to move into this stuff after I’m done with school, as most of it is time consuming. It’s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *