Finaste Presenten Ever

Min fina “säl”Min dotter är på många vis lik mig. Vi har båda humör som slår till blixtsnabbt för att sedan gå lika snabbt tillbaka. Vi är mycket bestämda och envisa som åsnor. Vi tycker om kläder och vackra ting, allt efter ålder dock. Detta bara för att nämna några likheter. Sen har vi tre totala olikheter dotter och moder emellan. Härom dagen var det småstjärnorna på Astrids skola, utan att så mycket som andas ordet nervös så ställde hon sig framför publiken tillsammans med två kompisar och dansade. Hade jag aldrig gjort i den åldern, tveksamt om jag ens skulle göra det nu :). Sen har hon tidigt lärt sig att dra nytta av sin envishet till godo. Hon har en ängels tålamod med allehanda pyssel och till att lära sig nya saker (Jag lärde mig använda min envishet i 20 – års åldern, typ). Den sista skillnaden fick jag reda på i form av världens finaste paket på födelsedagen. Den lilla kan sy! I ca ett år har hon jobbat på denna present till mamma när hon varit hos mormor & morfar.Mamman: Men kan du sy mitt hjärta?Astrid: Jag kunde inte, men nu har jag lärt mig.Även om jag fick önskningar som Dualit, Odd Molly och Mälarö uppfyllda så kommer ingen av dessa i närheten av min fina valross som gått under arbetsnamnet sälen. På lördagskvällen gick vi igenom varenda litet stygn, och så fina stygn det var. Tack Astrid för den finaste presenten Ever!Fotografi: Johan – En mammas dag. Tavla: Astrid 6-år.

signature

19 comments

  1. Vilken jättefin present du fått av härliga Astrid!Jag slutar inte förundras över min egen dotter… de gånger när jag inser att hon lärt sig saker utan mej, att hon har ett eget litet liv utanför familjesfären. Det är stort och man blir så himla stolt!

  2. Idag hade vi småstjärnorna på skolan där jag arbetar.Det är förvånansvärt hur coola och avslappnade barnen är då de uppträder!Även om ett framträdande kan bestå av att just stå……. rakt upp och ner ;)

  3. Oj vilken fin gåva! Och vad fint skrivet, jag kan verkligen känna glädjen. Vad duktig hon är då, bara sex år gammal! Vilken lycka den dagen vår dotter kan komma hem med alster till oss (hon är 16 månader nu)!Lisa

  4. Alla: Tack så mycket för alla fina kommentarer, Astrid blev så stolt när jag läste dem för henne. Tavlan sitter nu i arbetsrummet och varje gång jag tittar på en blir jag så rörd av den kärlek och omsorg hon lagt ner på den. Nu har hon gått vidare till att brodera sitt namn. Vem vet, en dag kanske hon även kan lära sin mor att brodera :).

  5. Skönt Hemma: Blir inte mycket bättre än så här för en mamma inte, jag blev så glad :).

  6. Odd Mollys korsstygn släng er i väggen…Astrids Valross är det finast broderade stycke jag skådat. Längtar tills Esther börjar pyssla mer, men som stolt mor måste jag säga att hennes fisk-pärlplattor är vansinningt vackra.Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *