Tårtan

FödelsedagstårtaHär hemma blir sånt vi gillar snabbt tradition, det var rätt tydligt då jag visade Astrid bilden på chokladtårtan inför födelsedagen. Förra sommaren hade jag rätt nyligen börjat äta glutenfritt och jag och min mamma letade efter en tårta till Johans födelsedag med lite mindre mjölmängd då det funkar bättre anser jag när man bakar med glutenfri mix istället för mjölet som står i receptet. Vi hittade då Pinocchiotårtan och bakade den. Man får fömoda att Astrid aldrig ätit en så god tårta, för när chokladtårtan kom på tal då blev flickebarnet högröd i ansiktet och menade att – Nej, men vi har ju en födelsedagstårta vi alltid gör. Den som heter Johans tårta. Så det blev givetvis en favorit i repris och den blev mycket god även denna gång som tur var. Denna gång fyllde vi tårtan den med jordgubbar, blåbär och riven vit choklad. Samma sak upprepades på toppen. Mycket smarrigt! Chokladtårtan från Elle mat & vin, ska vi prova i helgen.Två varianter på denna tårta som även de är mycket goda, hittar ni här och här!Fotografi: Johan – En mammas dag.

signature

7 comments

  1. Vilket toppentips! Syster med familj kommer nästa vecka och det låter ju som att tom jag skulle kunna få ihop den där tårtan. God verkar den också.

  2. Åh, den här, eller en variant på den, har jag också smakat. Fantastiskt gott!Nu har du ju redan ätit glutenfritt ett år, så du har väl hittat ett och annat som funkar. Men säg till om du vill ha tips på recept, jag har 27 års “erfarenhet”… Några recept finns på min blogg. (Fiberhusk är ett hett tips att använda vid bakning av mat- och “vete”bröd, degen blir mycket mer lättarbetad!)Lycka till med kalaset!

  3. Lillstrumpan: Enkelt och uppskattat, precis som ett bakverk ska vara. Jag ska absolut kika in hos dig för lite glutenfria-tips, har lite trubbel fortfarande att få till det ska erkännas. Fiberhusk har jag bara provat till pizzabotten men där funkade den finfint. Nu blev jag sugen på att provbaka matbröd, får bli i helgen.Man tackar, nytt kalas i helgen :).

  4. Detta är den godaste tårtan jag vet! Lemoncurdspetsad grädde, hallon och jordgubbar är favvofyllningen! Ha en bra fredag!

  5. Här på diskbänken ligger… japp – färdiga bottnar från ICA till en födelsedagstårta som ska göras idag…Så nu går jag och ställer mig i ett hörn och skäms! :)

  6. Ida: Jag läste om Lemoncurd fyllning igår i en tidning och tänkte att Detta måste bli fyllningen nästa gång. Mums :).Det samma önskar jag dig!Elisabeth, anyhow.se: Inte skämmes inte, skulle jag säkert också nyttjat om jag kunnat. De funkar ju faktiskt fab :).Happy firning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *