Sött & Syrligt

Per Morbergs Pavlova med Lomon CurdNär Per Morberg drog igång sin serie Vad blir det för mat? Var jag mycket skeptisk. Han var ju inte direkt killen som utstrålade glad tv-kock a´la Tina eller Niklas. Jag började titta och han gjorde precis allt som jag ogillar i köket, värst var kanske detta eviga smakande med dubbeldopping i allt han tillagade. Men något hände efter programmens gång, jag lärde mig tycka mycket om honom. Jag skulle nu gladeligen äta allt han serverade och jag har provlagat många av recepten ur programserien. Urgott alltihop. Med släppet av hans fina kokbok* så lärde jag mig också att Pär heter Morberg i efternamn, inte Moberg som jag alltid trott. Jag vet inte om jag blivit så mycket slamsigare i köket efter att ha följt serierna, men jag har definitivt blivit modigare att prova på sånt jag trott varit för svårt för mig. Nu senast var det Per Morbergs Pavlova med Lemon Curd som testades, lite tricky tyckte jag nog det var men rör man bara på som en tok så fixar det sig otroligt bra. En underbar smakupplevelse får man som tack :).Receptet hittar du här!* Smygläs lite ur boken och se Per analysera den med Sigge Eklund. Och så blir det spagetti.Bild: Eget collage med bild från recept.nu fotograferad av Martin Löf.

signature

13 comments

  1. Jag tycker mycket om Morbergs kokkonster. Till en början var jag som dig lite skeptisk men nu har jag lärt mig att uppskatta honom. Just nu finner du min topp 8-lista över mina favorit-TV-kockar på min blogg. Kolla gärna in den. Ha en fin dag!

  2. Jag trodde det var parodi första gången jag såg det!GUD vad jag skrattade, för han är så befriande ofåfäng och slafsig!!!Men, han kan laga mat! Karln kan laga mat! Med glädje & hjärta, så nu är hans hemska roll som “Viggo” i Rederiet glömd och förlåten :)Heja Per!

  3. Ja jag har lite hatkärlek till just honom. Kan inte ritigt bestäma mig för om jag gillar honom eller ej.Mycket beror nog på alla läskiga roller som han har gestaltat i sin yrkesoll.Men måste säga att det är underhållande att se hans programm och den där tårtan ser verkligen ut att vara i min smak.kram kram

  4. Hm, tårtan ser jättesmarrig ut, den blir det till fikat i helgen. Per Morberg ger mig lite smått obehagliga krypningar fortfarande.. men lagar god mat gör han!

  5. Jag tyckte om Morberg som kock direkt för jag kände igen mig i hans sätt att laga mat: inte så noga efter receptet, höfta lite, kladda och söla, dra fram alla redskap man har och bara låta det vara tills man är klar… Fast Morbergs resultat överträffar nog mina resultat en l i t e n aning;) Ha det gott!

  6. Alla: jamen då är vi eniga, Pär Morberg är en härlig matinspiratör :).Linruz: Jo, hans roller ligger honom lite i fatet här kanske. Men man får försöka se genom Viggo och se Per vid plattorna istället :).Kram Kram

  7. Jag kan säja att pavlovatårtan är ljuvlig! Fick den serverad när Per Morberg gästkockade på ett hotell/ restaurang här i Stockholm. Fantastisk god mat & att bli serverad av honom gjorde inte maten sämre ;o) Gillar honom som bara den när han lagar mat i tvn! Fast lite nervös blir man när man ser honom….

  8. Hej,måste först säga att oao vilka fina bilder/kollage du kan åstakomma. Tårtan ser himmelskt god ut!Jag är ny i bloggvärlden och fick tips om att ni hade en så fin sida. Väldigt kul att ha hittade till er, ha en trevlig helg och på återseende. Hälsningar Linda

  9. Therese: Inte illa alls det, att bli serverad denna delikata tårta av Herr Morbeg själv :). haha, ja lite nervös blir man …Linda: Hej Linda, så roligt att du hittade hit. Varmt välkommen till bloggland :). Så roligt att du tyckte om innehållet i bloggen, det gör mig mycket glad.När lugnet lagt sig ikväll ska jag kika in till dig.

  10. \r\nThis is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see?Good post with useful tips and ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *