Elva Våriga Ting

Vår del 2Även om det är härligt med snö när det är sportlov så ser jag med glädje fram emot att möta våren och få göra det fint ute. Här är lite fler favoriter att se fram emot i butikerna i vår:1. Majblomman är i år härligt rosa, Astrid är i köptagen här vill jag lova. Pengarna väntar i en liten burk i hallen på att ett shoppingtillfälle ska dyka upp.2. Dessa hängande ljuslyktor från Åhléns har funnits i deras sortiment i många år. Vi har tre stycken sedan tidigare som vi sätter i vårat äppelträd mellan maj och september. Ljuslyktan kostar 50 kr.3. Finaste fågelbordet kommer från Village, den fanns förvisso med i höstkatalogen men den passar perfekt även till våren. Har du  tur fyndar du det på rean :).4. Kökshandduk från favoriten GreenGate i ljuvlig pastell.5. Fågelbo a´la India från Indiska. Lika snyggt ute som prydnad inne, tex i bokhyllan. 199 kr.6. Cool vattenkanna med batikmönster från Inreda.com. Den är 30 cm hög utan handtag och kostar 250 kr.7. Glad randig lattekopp från vårens GreenGate kollektion. Koppen kostar 85 kr hos Elsas Hem.8. Förra året provade jag de från Ellos, det blev en flopp så i år spanar jag efter denna nyhet hos Rusta och hoppas på bättre tur. (De är på väg in i butikerna så jag har tyvärr inget pris på den idag)9. Prydnadsgroda från Village för 139 kr, finns även ödla, kanin, höna mm.10. Väska att packa ner alla prylar i till stranden, eller inne för att förvara tex tidningar eller pryttlar i hallen. Den är gjord av naturmaterial och kostar 179 kr hos Village.11. Sten med texten Fånga dagen, 29-39 kr beroende på storlek. Finns även den hos VillageBild: Eget collage med bilder från ovan länkade företag.

signature

24 comments

  1. Gör dina egna semlor idag är det fet-tisdag Recept hittar du på http://experienceno1.blogspot.com/fettisdagen (den feta tisdagen[1]) kallas i Sverige tisdagen efter fastlagssöndagen och den sista dagen före den kristna fastan; dagen mellan blåmåndagen, tidigare ibland även kallad bullmåndagen, och askonsdagen. I Finland kallas dagen för fastlagstisdagen. Att det är sista dagen innan påskfastan har givit upphov till traditionen att denna dag, och ursprungligen bara denna dag, äta semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar. Eftersom dessa bullar gjordes av vetemjöl (vitt mjöl) kallas denna dag också ”vita tisdagen”.

  2. Vilken underbar blogg du har! Jag blir på jättegott humör av att gå in här och se dina fina collage och inspireras av dina ideer! Tack så mycket för det :-)

  3. Jättehärligt collage. Fin blogg också :) Ja jag känner att våren faktiskt börjar smyga sig på. På vår promenad häromdagen så kvittrade fåglarna vår-kvitter :)

  4. Kanonfina grejer! Personligen fastnade jag för ljuslyktan, den som ni brukar hänga i era träd… blev ju ordentligt sugen på att hänga ett par sådana i det träd som står vid flickornas grav:.) Det hade nog varit kanonfint! Så jag får tacka för inspirationen och tipset!:.)

  5. Jag har faktiskt undrat lite över det här med majblommor! Förr såg man ju kids som sålde det överallt – däribland en själv (många år sen visserligen, men ändå, haha!). Nu ser man inte dem någonstans. Kidsen som säljer dem alltså. En sån rosaröd skönhet vill man ju inte missa! =)

  6. Ja, man känner hur vårkänslorna börjar spira om än så smått. Lite fågelsång här, lite påskfjärdrar i butikerna där och så blogginlägg med vårprylar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *