Såld på Hus

Home Sweet Home1176 gånger har jag kikat in på Hemnet de senaste åren, 2008 var det minst 3 gånger om dagen. Ni som följt denna blogg ett tag vet att vi letar nytt boende. Inte för att det är något större fel på radhuset vi bor i idag snarare tvärt om, vi har det mycket bra här. Men vi har på vägen växt ur det. Hur vi än flyttar om möbler och gör fina skisser så är vi minst 40 kvadrat kort just nu. Vi har tittat på MASSOR av hus och bjudit på några läckerbitar. Allt såg ut att lösa sig tämligen snabbt då utbudet var stort, men så kom krisen och nu är utbudet ack så magert. Men skam den som ger sig, jag fortsätter att ta mina dagliga vändor in på Hemnet i hopp om att ett objekt av intresse ska dyka upp. I väntan på det (Skriver ofta så, jag väntar tydligen ofta på saker och ting) så bänkar jag och maken oss i soffan ikväll för premiären av Såld på hus på TV4+. Det ska bli mycket spännande att höra dem resonera kring tänkbara priser. Även om jag inser att så inte är fallet så får man ibland en känsla av att mäklaren har en snurra som han/hon drar igång och den summan som snurran stannar på, ja det får bli utgångspriset :).Någonting annat man kan göra i väntan på drömhemmet är att samla på sig en massa inspiration, och det är få som skänker så många urbra tips på mysiga och relativt billiga lösningar som Mija Kinning i Bygglov. Ytterliggare en efterlängtad premiär ikväll. Har man tillgång till TV4 Anytime så kan man se den tidigare säsongen här.

signature

8 comments

 1. Hoppas ni snart finner ert guldkorn. Härligt att ha dig tillbaka efter jul-avbrottet det har liksom fattats något om dagarna, men man måste ibland breaka för att få ny inspiration och ork hoppas att ni haft en skön ledighet. Nu ser vi fram emot VÅREN eller hur? Jag gillar också Mija K och ser fram emot säsongstarten.Ha en bra gråmulen dag.

 2. Jag förstår känslan, jag och min sambo letar också större, hur vi än har försökt vrida och vända på allt så ryms vi helt enkelt inte. Dessutom vill jag gärna ha stor trädgård! Gärna till sommaren :)Men, man vill ju inte slå till om det inte känns helt rätt, det är ju trots allt en hel del pengar man snackar om..Jag ska iallafall anmäla mig till en kurs, eller utbildning.. man blir certifierad inredare..http://www.inredningsskolan.se/inredningsskolan.htmDen är på distans, vilket passar mig toppen för tillfället. Så jag får pyssla med det i väntan på det perfekta huset, där jag sedan kan använda mina kunskaper – perfekt :)

 3. Va roligt med alla nya premiärer! Hur mycket kul som helst som nalkas på tv ikväll alltså. Jag älskar också bygglov, hon är väldigt gemytlig och verkar genomtrevlig Mija tycker jag. Det ska bli jättespännande med såld på hus tycker jag. I stockholm så tycker jag ofta det känns som att mäklarna trissar upp priserna något enormt. Vi gick på över 100visningar i stockholm med omnejd innan vi köpte vårt nybyggda hus. Ska bli kul att se hur mäklarna i övriga landet tänker och jobbar.I helgen ska vi faktiskt på en visning av ett helt fantastiskt hus men mer bara för att kika av ren nyfikenhet.Tindra som jag

 4. Japp det blir en kväll framför tvn ikväll, kul att det drar igång lite säsongsstarter igen efter julen. Jag har också varit i Hemnet träsket, det tog tre år innan vi hittade vårt hus, man hade nästan gett upp hoppet. Kram

 5. Det är så viktigt att man bor bra och trivs i sitt hem, speciellt om man har barn. Ni gör helt rätt i att inte stressa. Man vet aldrig… vips så kanske erat drömhus dyker upp till ett rimligt pris. Sen vet man ju aldrig hur finans krisen utvecklar sig. Om man ska tänka positivt så är fördelen att priserna går ner så mycket att det kanske inte längre är sååå dyrt att göra sitt köp.Själv har vi köpt ett RIKTIGT RISIG HUS som vi har renoverat TOTALT. Vi t.o.m. kunde fick ner priset väldigt mycket, för att vi var de enda intresserade. Om du är nyfiken kan du gå in till min blogg och titta på före och efter bilderna på vårat kök.Ha det gott

 6. Ampa: Tack så mycket, vi håller tummarna hårt här hemma för nytt boende under 2009! Tack så mycket för söta ord, det är kul att vara tillbaka jag känner mig inte riktigt 100 när jag inte får pyssla med bloggen lite varje dag. Men det är helt klart behövligt med ett break ibland :).

  Visst ser vi fram emot våren nu, och faktum är att vi i Gävle fått en liten skymt av den idag.

  Kram

  Anna: Ja en större trädgård skulle vi också vilja ha, och som sagt gärna till sommaren:). Håller med dig, det är förhoppningsvis ens livs köp så man vill vara säker då det känns så där och man tänker att Jo, detta kan nog bli bra. Sådan objekt låter vi vara.Men vilken rolig kurs! Den måste jag spana in lite mer, Tack för fint tips!

  Tindra som jag: Ja lite kvällsunderhållning på tv sitter inte helt fel efter den långa torkan under julen på den fronten. Jag vet inte riktigt om jag tyckte att dessa mäklare hade så bra koll dock ;). Men jag kan ha förstålelse för att det kan vara svårt att känna av en annan marknad en den man är van vid.
  Även här i Gävle har vi kännt av de hysteriska budgivningarna innan krisen, huspriserna ser inte ut att ha gått ner här en men budgivningarna har avtagit en smula som det låter. Grattis till det nya huset som ni till slut hittade :).

  hemmabloggaren: Jamen visst är det trevligt med lite bra tv på kvällen :). Tre år, det var inte lite det. Men man vill ju vara säker den dagen man slår till. Det får ta den tid det tar detta, men jag önskar att det går lite fortare än tre år i alla fall :). Roligt att ni nu tagit er ur Hemnet träsket nu!

  Kram

  Dillan: Precis, det är jätteviktigt att man trivs. Speciellt då jag jobbar hemifrån också och tillbringar nästan all min tid här. Vi hoppas att priserna går ner nu på sikt och att det finns några som är villiga att sälja. Vi har också varit inne på den linje med att köpa ett hus som måste rustas massor, men då varken jag eller Johan har några egentliga kunskaper inom området så känns det lite som att ta vatten över huvudet där. Lite fix får det gärna vara, men inte allt.

  Jag har tittat på erat nya fina kök, det var jättefint :).

  Ha det gott du med!

 7. Well, to soon to say if it’s good, but at least it’s well designed.I mean I thought I would be blocked after adding some interests, but the site helps you to add more.Cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *