Julgodis

Inspiration - Julgodis a´la MarthaJag älskar denna tid då det bara är dagar kvar till jul. Det känns så mysigt och hoppfullt. Vi har pyntat och granen står på plats, nästan alla julklappar är inhandlade och väntar på att bli fina paket. Jag funderar på eventuella rim och nynnar med i julsånger med mer eller mindre larvig text, och både Astrid och jag känner livet i oss. När det kommer till julmat är jag dock inte lika uppspelt, jag tycker nämligen inte om den. Visst lite skinka och en och annan köttbulle, men i övrigt står jag helst över. Annat är det med julkakor och godis, det är här jag går upp mina kilon kring jul. Från och med idag fram till tisdag kommer det att bakas eller göras någon form av godis varje dag här hemma. Vi har nu gått igenom Marthas tips på julgodis och Astrid har valt Candy – Cane Marshmallows som dagens projekt. Vi har dock letat reda på ett svenskt recept för att underlätta det hela lite. Till receptet tillsätter vi lite röd hushållsfärg och pepparmintolja sedan hoppas vi på det bästa :).Imorgon blir det mina favoriter, Peppermint Bark!Bild: marthastewart.com, med lite  kludd av mig.

signature

8 comments

  1. Pepparmintbark var min favvos 2007 och (tyvärr kanske man borde säga här) åt jag upp i stort sett hela satsen själv:) Den kommer också göras till årets “gottisbord” men kanske inte förräns dan före dan så vi vet med säkerhet att det finns kvar till de övriga i familjen.Fortsätt njut av härligheten det går ju så snabbt så är det hela snart över.

  2. Dagarna innan jul är ju de bästa dagarna och kvällen före julafton…man lackar och slår in och vi köper även lite Bingolotter..haha! Men det är ju uppesittarkväll!Hej hej!

  3. Kul att jag har ramlat in på din blogg!Jag är ju ursprungligen från Gävle.. Då känns det ju extra kul!Såg väldigt gott ut måste jag säga.. Jag har bakat mitt för i år!Hälsningar Ingela

  4. Jag bakar varje kväll, det mesta ger jag bort men jag hinner provsmaka. Måste ju kolla kvaliten ;-)Ikväll testade jag nåt löjligt enkelt som Leila gjorde i år. Mandlar från Barcelona. Och gud i himmlen vad goda de är. Och löjligt enkla att göra. Ska ge bort dessa jag gjorde men jag kommer garanterat ha med de varje år i framtiden. Vill tacka Weronica för det nya Saffransbiscotti receptet. Jättegott!Lycka till i julbaket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *