Fika: Leila – Style!

Helgens fikaHelgen bjöd på en lördag med mest regn och rusk, ack så trist! Men med det dåliga vädret kom lusten att äntligen ta tag i den där högen av Astrids urväxta kläder. Hälften ska nu säljas vidare och hälften går till UFF. Söndagen bjöd på bättre väder och även om det var kyligt så satt vi ute och fikade, med en jacka och varm dryck går det mesta :)! Jag provbakade lite ur Leilas nya, vet inte om de var några nya favoriter denna gång dock. Marängerna var söta som bara den, både till utseende och smak. Jag delade upp “smeten” i tre skålar och gjorde, rosa, mintgröna och en variant som det var choklad och nötter i. Till barnkalas är dessa en hit alla gånger, men älskar man inte sött så ska man nog se upp.Jag gjorde även en hasselnötskaka, och inte för att jag vill gnälla på Leila men denna var M Ä K T I G! Jag täckte den dessutom med en frosting som står med i boken. God men vuxen skulle jag nog beskriva den. På ett sätt är det tur att man inte faller som en fura för alla bakverk, utan att det finns vissa varianter som man bara testar en gång. Marängerna slinker ner hos dottern och maken så fort jag tittar bort och hasselnötskakan ska jag ge till min pappa som är ett fan av mäktiga bakverk. Hoppas att den smakar :)!Foto: Helena – En mammas dag

signature

16 comments

  1. Det låter väldigt gott med hasselnötskakan men är den mäktig så är det inget för mig jag är en sån som gärna ta två bitar av det goda..;) Maränger i olika färger är ju jätterart det skall testas till helgen. Gillar Leilas bakbok skarpt men har ännu inte bakat något men har bläddrat mycket för den är så fin.Låter ändå som en härlig helg trots att vädret varit lite halvdant med extrakläder och lite varmt i koppen så klarar man mycket.Ha en bra dag!/Ampa

  2. Jag gillar inte maränger, så det hoppar jag nog över…Hasselnötsoch choklad låter gott, men jordnötssmör-frosting? nja, vi får se om jag testar det någon gång. Jag har bestämt mig att baka igenom hela boken! (nästan.) :-)

  3. Ampa: Alltså denna hasselnötskaka/tårta låter bättre i teorin än på kakfatet är jag rädd. Just på grund av att den är så mäktig. Marängerna är ursöta, Astrid älskar dem och skulle kunna mumsa precis hur många som helst. Helgen har varit riktigt fin vädret till trots :)!En riktigt fin kväll önskar jag dig!Cinsaga: Mmm, Leila hon kan hon. Man blir sugen på bak så fort man hör talas om hennes skapelser :)!Angelica: :)Livet i byn: Helt ok, och sååå sött :)!Nilla: Nja det är samma här, inget stort fan av maränger personligen men jag blev så nyfiken på dem då de var så söta att se på. Japp, det är frostingen från boken, men den smakar inte jordnötsmör utan kaffe därav den vuxna smaken. Jag tror att du kan testa de andra recepten innan dessa ;)!

  4. Sofie: Åhh, var den god? Jag såg när hon bakade denna i programmet sist, å det såg hur gott ut som helst! Jag får lov att testa den tårtan med andra ord :)!Malin S: Ja, konstigt nog så kan det bli det :)!Anne: Ja det är ju lite kluvet det där, choklad är über-gott men samtidigt så är det lätt att det går överstyr och blir mäktigt. Tack :)!Daniel: Härligt, precis som det ska vara med Leilas bakning :)! Ha det fint!

  5. Well, to soon to say if it’s good, but at least it’s well designed.I mean I thought I would be blocked after adding some interests, but the site helps you to add more.Cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *