Till chokladälskaren!

Chokladkaka GI-StyleBakade denna chokladkaka i helgen och den blev ur-god! Men man får se upp lite då den är ganska mastig. Astrid älskar all typ av choklad så hon åt denna kaka med god aptit, men jag kan tänka mig att den är lite mer åt det vuxna hållet annars.Chokladkaka [10 bitar]300 g mörk choklad6 st ägg1/2 dl råsocker100 g hackade pekannötterTill formen:Kokosflingor och oljaSätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen över ett vattenbad. Separera äggvitorna från äggulorna och lägg i två olika skålar. Vispa äggulorna och råsockret. Tillsätt den smälta chokladen och blanda om. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner chokladblandningen. Tillsätt hackade pekannötter och blanda om.Smörj en avlång bakform med olja och bröa med kokosflingor. Fördela smeten i formen. Grädda i 20 min och stjälp sedan upp kakan eller skär ut rutor och dekorera med vispad grädde och en pekannöt.Receptet kommer från boken Ulrikas bästa GI-mat som innehåller massor med bra recept på bjudmat inför våren och sommarens fester och kalas, rekommenderas varm!Bild: suddigt foto från mitt ex av boken.

signature

10 comments

  1. Den såg ordentligt smarrig ut :) Är den verkligen GI-vänlig? Låter ju för bra för att vara sant. *ler* Den ska jag prova göra någon dag. tack för receptet! Kram, Sofie

  2. Sofie: Det får vi hoppas då det är GI- Ulrika själv som knåpat ihop receptet. Absolut, testa den. Hur god som helst tycker jag! :)Kram

  3. Tack snälla för receptet , såg supergott ut :) Är lite sugen på att köpa boken, tror nästan att jag ska det nu:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *