Tid att njuta!

GI -DesserterBara 4 dagar kvar av den inledande 30-dagars fasen, och även om det inte varit så svårt så ska det bli ganska skönt när det är över. Jag är jättesugen på att börja laga mat ur de andra kokböckerna, även de GI men med kolhydrater på rätt plats (hoppas jag). Sen är det ju det här med fikabröd och desserter, alla och då menar jag precis alla som kommit på besök hemma hos oss de senaste veckorna har fått chokladmousse! Det har funkat fint, men nu är det dax för lite nya recept!Boken Klaras GI-Desserter skulle ha dykt upp idag med ett bokpaket, men den tycks ha sålt som smör i solsken och är försenad några dagar. Jag är jättenyfiken på boken och dess upplägg, så jag hoppas att det går fort! : )“För mig är efterrätter jätteviktiga. När jag äter ute tittar jag tidigt på dessertmenyn och ser fram emot en härlig avslutning på en god middag. Det som är bra när man sedan där hemma får göra egna efterrätter är att man kan laga många som både är goda och bra för kroppen.”  (Läs mer om boken här) (Tävla om ett ex här)Den 10 april släpps ytterligare en bok i ämnet, och det är Cathrine Schück med Schücks sunda söta:“Längtar du efter en lyxig efterrätt ibland trots att du har dragit ner på både socker och dåligt fett och försöker hålla dig till GI-vänlig mat? Vill du variera fruktdesserterna? Vill du sätta tänderna i en fyllig chokladkaka? Eller vill du överraska dina gäster med en sund mandel- och aprikostårta?” (Läs mer om boken här)GI eller inte, det ser ut att kunna bli en yummy sommar på dessertfronten! : )Bild: Eget collage med bilder från fitnessförlaget samt prismabokförlag.

signature

17 comments

 1. Vet du om recepten är utan sötningsmedel? Jag kämpar på med GI men vägrar äta sötningsmedel. Tycker det är hopplöst att hitta bra recept på desserter utan sötningsmedel…

 2. Hanna: Jag vet inte riktigt, men jag tror i alla fall inte att de dyker upp i Schücks bok då hon brukar propagera för naturliga produkter och hellre lite vanligt socker än fruksocker. Jag är helt inne på din linje, vill inte heller ha sötningsmedel.

  Barbamorsan: Ja de ser riktigt smarrigt ut på bild, hoppas att det smakar lika gott som det ser ut. Jag riktigt längtar tills jag får bläddra och inspireras! :)

 3. Vad smarrigt det ser ut, själv viktväktar jag men dessa efterrrätter borde passa bra för mig med =0)Tack för tipset!

 4. Vera: Nu har jag ju tämligen dålig koll på VV, men lite sundare varianter på saker och ting torde ju gå hem i alla läger. Så jag tror säkert att dessa funkar även för en flitig viktväktare! :)

 5. Verkligen fina böcker som man blir sugen på att köpa eller önska sig! Gissar att blivande mannen bara suckar om jag vill ha en kokbok till ;) så det är nog bäst att jag köper den själv!!//M

 6. Minks: Ibland kan man kosta på sig att damma av vintage uttrycket: Bra kvinnor reder sig själv! I shoppingtider tex! :)

 7. Den skulle jag ju vilja ha också. Är inne i en intensiv GI-fas nu. Och det här såg ju nästan förbjudet gott ut :-) Har varit inne och tävlat förstås. Ha det så bra! //Pling från Jellon

 8. Men jösses.Jag skulle nog behöva köpa ett ex av dessertboken.Var uppe på redaktionen på Tara idag och bjöd tjejerna på GI-bullar (BARA för att de hade sagt att de gick på GI-diet). Bullarna bakade jag hastig och lustigt igår kväll men fyttisjutton. De smakade apa :P

 9. Alla: Klaras GI – Desserter hittade hem till oss i fredags, helt ljuvlig är den! Massor av mumsiga recept både till vardag och fest. Rekomenderas varmt! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *