GI-Status

Idag är det 16 dagar sedan jag började med GI, och eftersom det bara är en vecka kvar på den strikta delen nu så tänkte jag att det var läge att avlägga en liten rapport om hur det går:Mår: Jag mår jättebra, känner mig faktiskt mycket piggare redan.Jobbigast: Utan tvekan dag 3, då jag var yr och mådde allmänt konstigt. Men redan dag 4 var det bättre. Det har hittills gått mycket lättare än jag någonsin kunnat tro.Saknar: Spagetti och köttfärsås. Det blir inte det samma med morötter och sånt, men snart kan jag börja äta lite pasta igen. Sen saknar jag ju så klart fikabröd, i alla dess former. Jag tror på allvar att jag drömmer om Cupcakes ibland! : )Fusk: Nix, inte än …. Men på fredag blir det en fuskdag, det vankas smörgåstårta till lunch. Sen efter det ska jag skärpa till mig igen.Vikten: Vågen visar – 3,5 kilo. Man blir som ett litet barn igen, alla halvor räknas med andakt!Tråkigast: Att det många gånger är så dyrt med frukt & grönt. Det känns som att det är billigare att leva osunt än sunt när det kommer till matshopping, det är riktigt trist!Ny favoriträtt: Köttgryta serverad med blomkålsmos. Mums!Lyx: Som alltid choklad!Plan: Att förutom glappet på fredagen sköta mig exemplariskt de återstående dagarna på den lite tajtare kuren och sedan så sakterliga börja införa kolhydrater i kosten igen och sedan leva efter någon sorts GI-light modell i framtiden. Tror det kommer att gå fint!Hur går det för er andra GI-are där ute?

signature

21 comments

 1. HEJA DIG!!!!!Jag GI-ar inte dårå men kämpar på med mat och träning. Magsjukan ordnade snabb viktnedgång och nu jobbar jag på att inte gå upp det igen, så mkt och sen fortsätta neråt!!weddingdress weddingdress…..//M

 2. Hejja dig! Vad skönt att du mår så bra, roligt att höra!Själv kör jag igång med Viktväktarna om en vecka, ska bli skönt att komma igång, men jag väntar till efter påsk :)Kram!

 3. Jag har börjat tumma på mitt Gi:ande och det ångrar jag djupt. Jag mår ju så mycket bättre när jag äter bättre. Hur funkar det för dig med resten av familjen? Äter de också GI eller lagar du speciell mat till dig själv?

 4. Åh vad duktig du är! Jag vill också, men ammar just nu.Vet du hur det funkar? 3 ½ kilo låter toppen!En annan sak, vad heter typsnitet du använder här på sidan?

 5. Vad kul att det går bra! :) Ett tips är att frukt och grönt ofta är både billigare och fräschare om man inte köper det i matbutik.. Utan t.ex. på torget eller i något grönsaksstånd eller så. Inbillar jag mig i alla fall. :) Dessutom är det trevligt att stödja små producenter!

 6. Hej Helena!Heja dig! Jag kör inte GI, men vi har ekologiska grönsaker/ frukt från Mossagården.Det får kosta vad det vill och det smakar super gott! På så sätt känner man sig “nyttig”Glad Påsk! K Heléne

 7. Minks: Magsjuka är en effektiv, men en ack så hemsk bantningskur. Jag tittar just nu på serien Surreal Life (?) och där är Janice Dickinson med och hon hävdar att en supermodells bästa bantningsknep är salmonella. Nja ….

  Jag tackar så mycket och så Hejar jag på dig hela vägen fram till altaret! :)

  Vera: Tack så mycket! Jag måste säga att jag är förvånad hur man kan bli piggare utan “Pick me up” socker.

  Smart där att vänta med start till efter påsk. Varmt lycka till!

  Glad Påsk

  Kram

  Hallongumman: Ja det gäller nog att vara konsekvent är jag rädd. Just nu funkar det ju fint eftersom jag håller mig borta från olika saker, men sen ….

  Vi äter i stort samma sak här hemma, men jag äter tex grönsaker till min pannbiff och Johan och Astrid äter potatis. Det har fungerat jättebra.

  Hanna – Sofia: Jag är förvånad, men glad! :)

  Nina: Jag kan tänka mig att när man ammar så funkar det fint att äta enligt GI men jag tror inte att man ska börja med dessa veckor som jag gör nu, de där man utesluter kolhydrater helt.

  Teckensnittet heter Wendy.

  Linnea: Jag kan tänka mig att det ligger mycket i det. Oftast så följer ju de säsongerna bättre också än vad en annan van Ica-handlare gör också. Jordgubbar i mars är härligt, men inte ett måste. Jag håller hårt på att så långt det går handla när producerat, det känns bäst så absolut! :)

  Heléne: Tackar så mycket! Helt klart är det så att det känns bättre med ekologiskt och närproducerat. Jag önskar att vi hade en sån där låda vi kunde prenumerera på med olika grönsaker, det skulle vara fab det! :)

  Glad Påsk!

  Kram

 8. Nej det går inte alls bra :(Till råga på allt ska vi till fjällen i påsk och äta pannkaka och diverse annat som inte är GI. Jag gick ganska snabbt ner två kilo men nu har jag tagit igen ett halvt istället för att gå ner mera. Jag får nog börja motionera.

 9. Så bra Helena!! Du är ju superduktig!! För mig går det uppochner, jag har inte alls samma gnista som i höstas.. nu försöker jag äta GI oftast, men sedan har det blivit “snedsteg” flera gånger varje vecka..ostbågar och godis i helg..en chokladboll då och då och nu senast idag åt jag pannkakor, visserligen med mest dinkelmjöl i..Det känns så frustrerande..det att jag inte klarar av att hålla mig på spåret..gah! Jag blir irriterad på mig själv. Men jag fortsätter med “GI-tipset” i bloggen och försöker komma in på spåret igen, jag SKA inte ge upp. Det är ju inte en bantning, det är en livsstil!Tack för din inspirerande blogg!! Och keep on going, jag ska också!!

 10. En fråga: Är du nöjd med boken? Kilona kommer ju smygande och det kan inte vara så att kläderna krympt… Dags att ta tag i sig själv!

 11. Hvilken GI-bok er det du bruker??? Jeg funderer sterkt på å ta en sånn kur, jeg har gitt opp Grete Roede (ala Weight watchers) og jeg må gå ned minst 5 kg innan sommerferien i Frankrike… Glad påsk!

 12. Catarina: Så trist! :( Men visst är det så, man kommer garanterat att ha svackor på vägen. Påsken till exempel är ju en lockelse som få, och semester på det. Helt klart Tricky, bara att börja om igen när man känner sig redo. Att motionera är ju det absolut bästa, så jag instämmer: Jag får nog börja motionera! :)Hoppas att ni får en finfin semester i fjällen!Johanna: Jag har ju bara hållit på några veckor än så jag är fortfarande peppad, men det kommer en fortsättning också med lite lösare tyglar och då är det nog lätt att man gör en massa sne steg, man vill så mycket och sen så är det inte lika lätt att hålla dem alla. Jag tycker att det låter jättebra med en kombo, lite gott varvat med nyttig kost. Heja dig!Tack så mycket för dina fina ord! Caroline: Jag är mycket nöjd med boken, jag har inte följt den slaviskt utan mer haft den som en riktlinje för hur jag bör äta och inte äta. Om man bara vill gå ner några kilo så är den fab!Varmt lycka till!Koselig: Jag använder GI- Dag för dag av Ola Lautritzson & Ulrika Davidsson. Den har fungerat bra för mig så här långt, mycket på grund av att man får äta mycket så man behöver aldrig gå hungrig. Sånt klarar jag inte! Att plocka bort alla kolhydrater under en tid är i och för sig trist, men inte så svårt. Tänk bara på att det kan bli lite tufft kring dag 3-5, men det går över!Varmt lycka till!Glad Påsk!

 13. Takk Helena, jeg skal kjøpe den. De selger den på den norske adlibris siden også ; ) I shall order and try… mitt problem er at hvis man skal ha varm lunch så er det litt, eh, det går ikke. Det er for det første ikke noen tradisjon med det her i Norge og jeg har ikke muligheter for å gjøre det på jobben heller – men kall og varme opp går vel?Lykke til videre :)

 14. Koselig: Så bra att den fanns att få tag på hos er med! :) Lunchen tror jag kommer lösa sig finemang, det finns flera recept som kan ätas kalla. Heja Heja! :)

 15. Vi bestämde oss häromdagen för att gå över till GI-mat här hemma. Några kilon kvar efter graviditeten som ska bort till sommaren ;) och mannen hänger gärna på. Har du tips på någon bra kokbok med GI?

 16. Mia: Just nu så följer jag någon inlednings fas där man ska bli kvitt sockersug och gå ner cirkus 5 kilo på kuppen.Så jag äter kost helt utan kolhydrater. Detta är en kortare period, sedan blir det vanlig GI istället.Annie: Så roligt, det kommer att gå jättebra! :) Jag har de flesta av Ola Lauritzon & Ulrika Davidssons böcker samt några av Klara Desser, dessa kan jag varmt rekomendera.

 17. “Det känns som att det är billigare att leva osunt än sunt när det kommer till matshopping, det är riktigt trist”Det inte bara känns som – det ÄR billigare att leva osunt. Åtminstone i affären. Grönsaker, fisk & nötter är svindyrt jämfört med pommes, kött och smågodis – men i det långa loppet blir det nog billigare både för en själv och samhället, att man slipper massa otrevliga sjukdomar & mediciner t.ex. Det gäller bara att lyckas med det där med uthållighet – så svårt! Ett par återfall i kak- och pizza-burken, sen är man där igen.. konstigt va, när man mår så himla bra de gånger man lyckas hålla en riktigt grön/gi-kostHeja på!

 18. UP: Du har så rätt, att vi i det långa loppen vinner på att handla lite dyrare men så mycket sundare. Det är lätt att falla tillbaka till det enkla, jag vet … Just nu är det lite extra drygt då jag ska börja äta liiiite kolhydrater. Jag vill ha snudd på allt idag, men jag hoppas att det känns bättre imorgon. Jag hoppas att vi båda kan hålla oss på mattan matmässigt till större del i framtiden! :)Heja!

 19. Well, to soon to say if it’s good, but at least it’s well designed.I mean I thought I would be blocked after adding some interests, but the site helps you to add more.Cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *